18 Ocak hava durumu berbat! Kuvvetli kar, fırtına, yağmur

Meteoroloji'den İstanbul Ankara ve 16 il için hava durumu son dakika uyarısı geldi. İstanbul’a geçtiğimiz hafta beklenen kar bugün sürpriz yapabilir. Gelecek hafta kendini iyiden iyiye hissettirecek kışın provası bugün gerçekleşecek. Yurdun batısında karayelin etkisiyle sıcaklıklar aniden düşecek, 6-10 derece arasında gerçekleşecek olan ısı düşüşü, birçok şehre kar getirecek.

Türkiye kara kışın etkisi altında. Meteoroloji yayınladığı son hava durumu alarmlarında 16 ili ayrı ayrı uyardı. Arka arkaya düşen alarmların hepsi 18 Ocak perşembe için oldu. Bugün hem çok kuvvetli kar yağışı, hem kuvvetli yağmur hem de şiddetli fırtına var. Meteorolojinin alarm geçtiği iller şunlar oldu: Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Muş, Bingöl, Elazığ, Urfa, Malatya, Gaziantep, Kilis, Antalya, Adıyaman, Osmaniye, Maraş. 7 ilde kuvvetli kar yağışı beklenirken 9 ilde ise sel baskınlarına yol açabilecek çok kuvvetli yağmur görülecek.

 İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

İL İL HAVA DURUMU RAPORU 

19 OCAK PERŞEMBE HAVA DURUMU : 

Meteorolojinin kar uyarısı verdiği iller şunlar : Ankara, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Konya, Askaray, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Yozgat, Sivas, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Kastamonu, Karabük, Bolu, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Bayburt ve Hakkari. Bu iller arasında Bolu, Muş, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Bingöl ve Düzce'de kar yağışı çok kuvvetli olacak uyarısı var. İşte uyarı verilen illerin 5 günlük hava durumu;

ANKARA HAVA DURUMU

Bugün kar yağışı görülecek toplam il sayısı ise 30'dan fazla. Ankara'da da karlar karışık yağmur ve kar yağışı var. Ankara'da kar yağışı ile birlikte sıcaklık 4 dereceye inecek. Meteorolojinin perşembe günü için kar uyarısı verdiği iller şunlar : Ankara, Eskişenir, Kütahya, Afyon, Uşak, Konya, Askaray, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Yozgat, Sivas, Çorum, Çankarı, Kırıkkale, Kastamonu, Karabük, Bolu, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Bayburt ve Hakkari. 

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Küresel hava tahmin sistemleri verilerine göre gelecek hafta uzun soluklu soğuk hava sistemleri yurdumuzu etkilemeye başlayacak. Salı gününden itibaren soğuyan havayla birlikte İstanbul’un bu sene ilk kez beyaz örtüye bürünmesi bekleniyor. İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle 2. bir duyuruya kadar tüm iç hat deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği belirtildi.