Meteoroloji 23 Ekim günlük bugün hava durumu uyarısı İstanbul 15 günlük hava durumu raporu

Meteoroloji 23 Ekim günlük bugün hava durumu uyarısı İstanbul 15 günlük hava durumu raporu? Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, Antalya Havalimanı içerisine kurulan Alçak Seviye Rüzgar Kırılım Uyarı Sistemi'nin eğitim programına katıldı ve gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Coşkun, 'Hava sıcaklıkları 6-12 derece arasında düşecek. Yağış bekliyoruz. Biraz da hava soğuyacak. Vatandaşlarımız gelişmelerimizi televizyonlarımızdan takip etsinler' diye konuştu. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Coşkun, hava olaylarını değerlendirdi. Coşkun, ''Şimdi her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Küresel ısınma ile iklim dengeleri alt üst oldu. Biz de ülkemiz olarak hassas bir gölgede bulunuyoruz. Yakın zamanda benim çok değerli mesai arkadaşlarımın çalışması sonucunda Kırbaç Kasırgası olayını atlattık. 120 kilometre üzerinde hızda olduğu zaman bir buna kasırga diyoruz. Bunu tespit ettik. Biz bu hadiseyi takibe aldık. Biz bunu takibe aldığımız zaman yaklaşık 140-150 kilometre hızla üzerimize geliyordu. Anlık takip ile herkesi bilgilendirdik. Amacımız mal ve can kayıplarını en aza indirmek. Gün gün Yunanistan’ı vuracağını söyledik” dedi. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, ''Ülkemiz Çarşamba günü Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Bu nedenle ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur bekliyoruz. Bu soğuk hava ile birlikte Karadeniz’in yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun ve Doğu Anadolu’da karla karışık ve kar yağışlarını görmeye başlayacağız. Kışın ayak sesleri geliyor. Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek'' şeklinde konuştu.

Meteoroloji 23 Ekim günlük bugün hava durumu uyarısı İstanbul 15 günlük hava durumu raporu nasıl? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde soğuk ve yağışlı havalar etkisini gösterirken hava durumu uyarılarını peş peşe duyuruyor. Meteoroloji'nin bugün yayımladığı son tahmin raporu, ülke geneline ilişkin son verileri kapsıyor. Peki, bugün hava durumu nasıl olacak? İşte Meteoroloji'nin son hava tahmin raporları... İstanbul 22 Ekim 2018 Pazartesi günü çok bulutlu ve bölgesel sağanak yağışlı, sıcaklık 20 derece, İstanbul 23 Ekim 2018 Salı günü çok bulutlu, sıcaklık 19 derece, İstanbul 24 Ekim 2018 Çarşamba günü yağmurlu, sıcaklık 18 derece, İstanbul 25 Ekim 2018 Perşembe günü hafif yağışlı, sıcaklık 12 derece olarak gözüküyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Antalya Havalimanı içerisinde uçuş güvenliğini daha iyi sağlamak üzere Alçak Seviye Rüzgar Kırılım Uyarı Sistemi kuruldu. Sistemin maliyetinin ise 19,2 milyon olduğu ifade edilirken, sistemle özellikle pilotlar hava olaylarında daha hızlı bilgilendirilecek. Sistem hakkında bilgi veren Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, “Rüzgar kırılım sistemi çok önemli. Rüzgarın nereden geldiğini tespit etmek gerekiyor. Ani rüzgar değişimleri çok önemli. Bunlar uçakları çok etkiliyor. Uçuş güvenliği tehlikeye sokuyor. Bununla ilgili çalışmamızı tamamladık. Projenin maliyeti 19,2 milyon TL. Antalyamızda kurduk" dedi.  Detaylar aksam.com.tr'de

İstanbul 15 günlük hava durumu raporu 

İL VE İLÇELERİN EN SON HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

“SICAKLIKLAR 6-12 DERECE ARASINDA DÜŞECEK”

Hadisenin bundan sonra da yaşanma ihtimaline dikkat çeken Coşkun, ”Bu değildir ki bu hadise bundan sonra yaşanmayacak. Her şeye hazırlıklı olacağız. Artık hayat havayla başlıyor. Meteoroloji bizim her alanımızda var. Genel Müdürlüğümüz bilgi aktardığı uygulamamızı vatandaşlarımız yüklesin. Oradan bizi takip etsinler. Önümüzdeki hafta içerisinde haça sıcaklıkları 6-12 derece arasında düşecek. Yağış bekliyoruz. Biraz da hava soğuyacak. Vatandaşlarımız gelişmelerimizi televizyonlarımızdan takip etsinler” ifadelerini kullandı.

Coşkun, bu yıl havaların daha soğuk gideceği yönünde çıkan haberler hakkında ise "Şimdi Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak hava ile ilgili bilgileri vermede tek yetkili kuruluştur. Biz bu işlerimizi bilim adamlarımız ile takip ediyoruz. Havaların bu yıl daha soğuk geçeceği ile ilgili net bir şey yok. Çok soğuk olacak, çok sıcak olacak diyerek vatandaşımızı ürkütemeyiz. Biz bu gelişmeleri anlık takip ediyoruz. Konu bizim sıkı takibimiz altında. Bize kulak versinler. Bizi dinlesinler" diye konuştu.

“KIŞIN AYAK SESLERİ GELİYOR”

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, "Ülkemiz Çarşamba günü Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Bu nedenle ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur bekliyoruz. Bu soğuk hava ile birlikte Karadeniz’in yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun ve Doğu Anadolu’da karla karışık ve kar yağışlarını görmeye başlayacağız. Kışın ayak sesleri geliyor. Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek" şeklinde konuştu. 

İstanbul 15 günlük hava durumu raporu 

23 Ekim 2018: Salı günü büyük şehire tekrardan yağmur geliyor. Sıcaklık gündüz 20 derece, gece 15 derece. Nem oranı  yüzde 78-91 arası olurken, rüzgar saatte 22 km hızda esmesi bekleniliyor.

24 Ekim 2018: İstanbul'da Çarşamba günü yağmur etkisini göstermeye devam ediyor. En yüksek sıcaklık 18 derece, en düşük sıcaklık 15 derece. Nem oranı yüzde 75-91 arası. Rüzgar beş günlük verilere göre en yüksek hıza ulaşıyor: Saatte 27 km hızda esmesi tahmin ediiyor.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİN RAPORLARI

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 19

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 20

İzmir: Parçalı bulutlu 23

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuzey kesimleri aralıklı sağanak yağışlı 22

Antalyaong>Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 22

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 15

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 19

Yağmur Nedir ?

Atmosferdeki su buharının yoğunlaşmasıyla oluşan ve çapı 0,5 mm’den büyük damlalar biçiminde yeryüzüne düşen yağış. Damlaların çapının daha küçük olduğu yağış türüne çisenti denir. Havadaki nem %100'ü aşınca, su buharı yoğunlaşarak su tanecikleri oluşturur. Bu tanecikler rüzgârla sürüklenerek bir araya gelir ve bulutları meydana getirir. Bulut soğuk bir hava tabakasıyla karşılaşınca buluttaki su yoğunlaşarak su damlacıklarına dönüşür. Bu damlacıklar düşebilir büyüklüğe ulaşınca yağış olur. Atmosferin sıcaklığı belirli bir yükseklikteyse yağış, yağmur biçimindedir.

Yağmurun Faydaları Nelerdir ?

Yağmur su döngüsünün gerçekleşmesini sağlar. Yer yüzündeki sular yağmur sayesinde temizlenir.

Yağmur suyu tarla bitkileri için yararlıdır. Sulama yapılarak da bitki yetiştirilebilir. Ancak yağmur suyunun mineral bakımından zengin olması ve belli bir nokta yerine bitkinin her yerine etki etmesi verimi artırır.

Yağmur suyu içilebilir. İçerdiği minerallar bakımından yararlıdır. Saçlara, ellere ve vücuda sürülebilir. Cildi yumuşacık yapar.

Yağmur ormandaki ağaçların su ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ormanlar sayesinde canlılığın devamı için gerekli oksijen elde edilmektedir.

İlk baharda yağan yağmurlar sayesinde çiçek tozları ve polenler atmosferde dolaşmakta ve bitkiler arası çeşitliliği ve döllenmeyi olumlu etkilemektedir.

Yağmur burnunuzu, yanaklarınızı, bütün yüzünüzü kamçılar ve bedavadan iyi bir püskürtücü gibi etki eder.

Birçok farklı formda meydana gelebilir, bunlar nemli hava havadan aldığı tozlarla ve de güneş ışığı altında pişmekte. Bulutlar resmen canlanmakta bir bakıma, çünkü içlerinde indirgenmiş demir, çinko , mangan, vb. gibi eser elementler ile arginine, alanin, proline, valine, ıysine, histidine, aspartik asit, glutamik asit serine vb. gibi hayatın temel taşları olan aminoasitlerle zenginleşmekte.

Yağmurun Zararları Nelerdir ?

Yağmurun en büyük zararı sel oluşumuna sebep olmasıdır. Seller yüzünden insanlar hayatlarını kaybetmekte ve maddi zarara uğramaktadır.

Bazen ulaşımı aksattığı da görülür. Yağmurlu havalar lastiklerin kayması yüzünden kazalara sebebiyet verebilir.

Çok yağması durumunda bazı tarla bitkilerinin gelişmesini engellemekte ve hatta çürümelerine bile yol açabilmektedir. İncir bitkisinin hasadını fazla yağmur yağması engelleyebilmektedir.
Kışın yağmur yağması sonucu biriken suların buzlanması da insan hayatını olumsuz etkiler.
Çığ düşmesi, yıldırım çarpması kasırga, fırtına ve hortum yağmurun diğer zararlarıdır.