Meslek liselilerden ekonomiye katkı

Diyarbakır'da Yenişehir Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik Proje Okulu'nda ekmek üretim tesisi kuruldu.

ŞEYHMUS ÇAKAN

Diyarbakır'da Yenişehir Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik Proje Okulu'nda ekmek üretim tesisi kuruldu. Öğrencilere öğretmenleri tarafından ekmeğin yanı sıra simit, poğaça, kuru pasta ve diğer unlu mamullerin yapımı da öğretiliyor. Günlük 20 bin ekmek üretim kapasitesine sahip tesiste öğrenciler, Lice ve Kocaköy ilçelerinde 30 okulda taşımalı eğitim gören ile 3 pansiyonda kalan öğrenciler için günde 4 bin 500 ekmek ile poğaça ve simit üretiyor.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ UYGULANIYOR

Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde ise öğrenciler coğrafi tescilli ürünü olan kadayıf üretimine başladı. Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip kadayıf üretim merkezindeki çalışan öğrenciler geleceğin usta öğreticileri olacak. Diyarbakır Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yücesoy, "Çocuklarımızın bu noktada başarılı olmasını ve ekonomiye katkı sağlamalarını, meslekteki anlamda başarılı bir süreç geçirmelerini istiyoruz" dedi.