Mesele alkol değil taciz

Cihangir’de bir plakçıya alkol alındığı için baskın yapıldığı iddiasının bir algı operasyonu olduğu ortaya çıktı. Kavganın yol tartışmasından çıktığı öğrenildi.

1

Türkiye karşıtlarının son malzemesi Beyoğlu Cihangir’deki kavga oldu. Doğan medyası ve sosyal medya olayı ‘Ramazanda içki içilen yere baskın’ diye duyurup bir kez daha halkı sokağa dökme sevdasına düştü. Ancak olayın gerçek yüzü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada ortaya çıktı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Savcılık olaya karışanların ifadelerini aldı. Olayların mahallede ikamet eden Z.B. isimli genç kadınla plakçının önündeki grup arasında yol verme yüzünden çıkan tartışmada genç kadına hakaret edilmesi ile başladığı ortaya çıktı. 

HAKARET VE KÜFÜR EDİLDİ 

Mağdur kadın Z.B., ifadesinde 17 Haziran günü akşam 18.30-19.00 sularında Tophane’de oturan annesinin evinden çıktığını, oturduğu mahalleye geldiğinde plakçının önünden bebek arabasıyla geçerken kalabalık ile oradan geçen bir araba arasında sıkıştığını belirtti. Bu duruma kızıp kendisine geçmesi için müsaade edilmesini istediğinde plakçı önündeki kalabalıktan bir kişinin kendisine hakaret ve küfür ettiğini kaydeden Z.B., “Ne haliniz varsa görün” diyerek olay yerinden ayrıldığını, olaya mahalle bakkalı ve bina görevlisinin de şahit olduğunu kaydetti. 

EŞİ YAŞANANLARA ÖFKELENDİ 

Evine geldiğini ve iftara gelen eşinin moralinin bozuk olduğunu fark edince kızının babasına olayı anlattığını, kendisinin de yaşadıklarını eşine söylemek zorunda kaldığını belirti. Z.B:’nin eşi D.B. ise ifadesinde iftar için eve geldiğinde eşinin moralinin bozuk olduğunu, eşinden neler yaşadığını dinlediğini belirtti. Eşine yapılanlara öfkelendiğini ve konuşmak üzere plakçıya gittiğini kaydeden D.B, plakçının sahibini sorduğunu, bu sırada içeri doğru itildiğini söyledi. İş yeri sahibini dışarıdaki manzarayı göstermek üzere plakçı önüne çıkardığını bu sırada ortalığın karıştığını anlatan D.B, “Ben plakçıya giderken kimseye haber vermedim ama mahallem olduğu için beni tanıyıp olay yerine gelenler olmuş olabilir. Kimseyi darp etmediğim gibi hakaret ve küfür de etmedim” diye konuştu.  3 şüpheli önceki gün akşam gözaltına alınmıştı. Şüphelilerinden birisi savcılık kararı ile serbest bırakılmıştı. Diğer 2 şüpheli D.B. ve S.T. ise savcılık ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

ERDOĞAN ÇARPITIYORLAR

 Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Beyoğlu Firuzağa’da bir plakçıda yaşanan olayın arka planını anlatarak, “Asıl üzüldüğüm husus Koreli esnafın mağdur olmuş bulunmasıdır. Bu basit olayı çarpıtarak buradan bir ‘oruç tutmayanlara saldırı’ efsanesi üretmek isteyenler art niyetlidir, kötü niyetlidir” dedi.

FİRÜZAĞA SAKİNLERİ SAYGI BEKLİYOR

Firuzağa Mahallesi sakinleri, Koreli bir esnafın işlettiği plakçı dükkanındaki darp olayı ve sonrasında yaşananlara tepki gösterdi. Darp olayında tepkinin, Koreli esnafa değil, sokağa masa atarak, geç saatlere kadar içki içip yüksek sesle müzik dinlenilmesi olduğunu savunan mahalleli, olayın saptırıldığını belirtiyor. Olaydan sonraki gösterilere dikkati çeken mahalleli başka yerlerden gelen kişilerin kışkırtıcılık yaptığı görüşünü dile getiriyor. 

Herkesin birbirinin dinine saygı göstermesi gerektiğini dile getiren Ali Arıtürk, “55 yıldır buradayım. Kim ne yaparsa ve nasıl yaşarsa yaşasın. Ancak, bizler onların hayat tarzlarına saygı gösteriyoruz. Saygı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Sabahattin Çiftçi ise tam iftar vakti bazı kişilerin sokağa masa atıp içki içmelerinin rahatsızlığa yol açtığını vurguladı. Çiftçi, “Ezan okunuyor, herkes iftarını açıyor, birileri ise alem yapıyor” dedi. 

İŞTE ‘REZİL’ MANŞETLER

Cihangir’deki bu olayı, ‘Ramazan’da alkol kullananların yaşam şekline müdahale’ şeklinde kampanyaya dönüştürmeye çalışan FETÖ ile DOĞAN medyası ile onlarla birlikte haraket eden gruplar yine rezil oldu. Hürriyet, Cumhuriyet, Taraf, Sözcü, Birgün, Posta ile Meydan gazeteleri ile CNNTürk ve NTV, olayı gün boyu yayınları ve son dakika haberleri ile ‘irticacı saldırı’ olarak sunmaya çalıştı. FETÖ’nün kontrolüne geçtikten sonra sürekli terör örgütlerine destek çıkan haberleriyle eleştirilen Cumhuriyet gazetesi “İsyan Günleri” manşetiyle kaosa çağırdı. Hürriyet ise mağdur kadına yaptıklarını görmezden gelerek olayı ramazanda içkiye müdahaleye bağlayarak “Ağlaya ağlaya gitti” ve “17 ülke rezaleti canlı izledi” başlığıklarını kullandı. Posta gazetesi de “Ramazan Dayağı” başlığıyla Cihangir rezaletini çarpıtmayı tercih etti. Kaynak: Star - Kemal Gümüş