Merkez Bankası yeni Başkan Yardımcısı Taha Çakmak kimdir? Taha Çakmak kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi!

Taha Çakmak hakkında araştırmalar hız kazandı. Dün akşam Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük görevden alındı. Yerine Taha Çakmak getirildi. Peki, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Taha Çakmak kimdir? Taha Çakmak kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararına göre Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine Taha Çakmak getirildi. Konuya dair detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Taha Çakmak kimdir? Taha Çakmak kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte merak edilenler...

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI TAHA ÇAKMAK KİMDİR?

1981'de Elazığ'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünü bitirdi. 2004 yılında Deloitte Touche & Tohmatsu'da Denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2005-2019 yılları arasında Ziraat Bankası A.Ş.'de Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev aldı. 2019-2021 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Çakmak, 13 Ekim 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştır.

Yusuf Tuna kimdir, kaç yaşında? PPK üyesi Prof. Dr. Yusuf Tuna aslen nereli? İşte biyografisi!

MERKEZ BANKASI'NDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TCMB başkan yardımcıları Tümen ve Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Yavaş, 1211 sayılı Kanunun 22/A ve 29'uncu maddeleri, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri kapsamında görevden alındı.

TCMB Başkan Yardımcılığı görevine Taha Çakmak, Para Politikası Kurulu Üyeliğine ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.