Karşınızda yeni Mercedes AMG GT Coupe!

Mercedes, kullanıcıların şikayet ve isteklerini dikkate alarak, yeni AMG GT Coupe'un tasarımında en çok istenen değişimin daha rahat bir deneyim olduğunu belirledi. Bu sayede günlük kullanımı daha pratik ve konforlu hale getirirken, araç hala etkileyici bir güçlü motor performansına sahip.

Topgear

Mercedes, bu talebi dikkate alarak yeni bir adım attı ve eski şasi parçalarının hiçbirini kullanmadı. Yeni araç, öncekine göre 180mm daha uzun ve 40mm daha geniş, bu da iç mekânda 2+2 oturma düzenine ve 250 litrelik bir bagaja, iddia edildiğine göre bir bisikleti sığdırmaya yetecek kadar alan sunuyor. 70mm daha uzun aks aralığı, iç mekânın daha genişlemiş bir his uyandırmasını sağlıyor. Lycra giysilere kıyasla daha fazla rahatlık sunan bir his, diyelim.

Başlangıçta, önceki gibi iki versiyon sunulacak; her biri Affalterbach'taki AMG merkezinde el işçiliğiyle üretilen 4.0 litrelik V8 biturbo motoru kullanıyor ve dokuz vitesli otomatik bir şanzımanla eşleştirilmiş durumda. Rakamlar tanıdık: GT 63, değişmeyen 577bhp gücü üretiyor ve 2,500-4,500rpm aralığında 590lb ft tork sağlıyor. Bu da 0-100km/s hızlanmasını 3.2 saniyede tamamlamasını ve 315 km/s'lik bir maksimum hıza ulaşabilmesini sağlıyor.

Motor ise detaylı bir şekilde ele alınmış durumda; Mercedes bunun için hızla çözümler geliştirdi. Yeni bir yağ karteri, yeniden konumlandırılmış bir intercooler ve aktif krank kasa havalandırması bu çalışmaların bir parçası oldu. Ayrıca, emme ve egzoz portları daha verimli gaz değişimi sağlamak amacıyla optimize edildi. Bununla birlikte, ıslak başlangıç debriyajı eski tork konvertörünün yerini alarak ağırlığı azaltıyor ve tepki verme yeteneğini artırıyor, iddia edilenlere göre.