Meram yeni ağız ve diş hastanesine kavuşuyor

Meram Belediyesi ile Konya Valiliği arasında ilçeye ağız ve diş sağlığı hastanesi yapımı için protokol imzalandı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Meram'ın uzun yıllar sonra böylesine büyük bir sağlık yatırımına kavuşmasının hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Meram Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında ilçeye kazandırılacak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için protokol imzalandı. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç'un katıldığı protokol töreninde, önceki adıyla Aksinne, şimdiki adıyla Pirebi Mahallesi'nde bulunan 6 bin 448 metrekarelik arsa, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Meram'a kazandırılacak yeni bir sağlık yatırımı için uzun süredir girişimlerde bulunulduğunu ve bu girişimlerin olumlu sonuçlandığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "İlçemizi her yönüyle yatırımlarla buluşturarak, yaşam standartını daha yükseğe ulaştırmak için yola çıkmıştık. Hemşerilerimizin hizmete daha kolay ulaşabilmesi için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

6.448 M2'LİK ALANA YAPILACAK

Başkan Kavuş, yeni hastanenin Pirebi Mahallesi'nde, Aksinne Konutları'nın yan tarafında bulunan 6 bin 448 metrekarelik arsa üzerine inşa edileceğini belirterek, şunları söyledi: "İmzaladığımız protokolle Meram Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin yapımı için Sağlık Bakanlığımıza arsanın tahsisini gerçekleştirdik. Ağız ve diş sağlığı üzerine yapılacak olan yatırım, Meram için çok değerliydi. Meram'ın uzun yıllar sonra böylesine büyük bir sağlık yatırımına kavuşmasının hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın olurlarıyla yatırım programına alındı. Bakanımıza, Valimize ve İl Sağlık Müdürümüze verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum."