Meral Akşener 2. kez 6'lı masadan kalktı! ''CHP'den 15 vekil almak hayatımın pişmanlığı''

Yeniden İP Genel Başkanı seçilen Akşener, kurultayda “CHP'den 15 vekil istemek hayatımın en büyük pişmanlığı, bedelini bir türlü ödeyemedik. Biz çalışmamışız, İstanbul'da HDP kazandırmış, hadi yolunuz açık olsun” dedi.

İYİ Partinin ATO Congresium'daki 3. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi yapıldı. Oylamada 1151 delege sandığa gitti. 1127 oyun geçerli, 24 oyun geçersiz olduğu seçimde, Meral Akşener, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkan oldu. Kurultayda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener günah çıkarttı, parti içinde ve dışında kendisine yükselen seslere sert sözlerle yüklendi: "Şahsen hiçbir düşmanım, hiçbir rakibim, beni hapse atmayı isteyenler dahil benimle ilgili asla iddia etmedikleri, söylemedikleri, pis iftiralara şahit oldum. Ama affetmeyeceğim. Hesaplaşacağız."

ÖMER SEYFETTİN'İN DİYETİ GİBİ...

"Önce bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Hesap yapıyoruz, hesap veriyoruz. Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık. Ve 15 milletvekili istedik. Sayın Kılıçdaroğlu'na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum; ama o gün bu gündür 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in 'Diyet'ine döndü bu iş."

"Yerel seçime de iki parti girdik. Ve sonuçta bir başarı çıktı. Beni en çok ilgilendiren, en çok üzen, en etkileyen ne oldu biliyor musunuz? 'İstanbul seçimini biz değil, HDP kazandırdı.' 'Bilmem nerenin seçimini biz değil, HDP kazandırdı.' Bugün hesaplaşıyoruz. Hesap veriyorum. Hesap soracağım sonra. Artık bu partide şımarıklık bitmiştir, hadsizlik bitmiştir, saygısızlık bitmiştir. Herkes haddini bilecek. Sonra çok ilginç oldu. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı. O gün anladım ki İYİ Parti önemli bir kesim tarafından tehdit görülen, sadece iktidar değil; muhalefetin bir bölümü de muhalefetin tırnak içi kanaat önderleri, tanzim edicileri tarafından da tehdit görülen bir siyasi partidir."

'SİZE HAYATTA BAŞARILAR'

HDP üzerinden CHP'yi eleştiren Meral Akşener, 6'lı masadan ikinci kez kalktı: "Son seçimleri sadece izledim. Enteresan bir biçimde önce Kılıçdaroğlu'nun üzerine yürüdüler; çeşitli alanlardaki kanaat önderleri, elitler aklınıza ne geliyorsa. Sonra baktılar ipin ucu kaçtı, bunu bir dengelemek lazım; birdenbire olağan şüpheli Meral Akşener ve İYİ Parti oldu. Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. 15 ilde büyük çoğunluğu Mansur Yavaş'la olan, CHP'den bir kişinin çağrılmadığı, sadece kendi seçmenimizin yer aldığı mitingler yaptık. Bütün bunlara baktığınız zaman derler ki insafınız kurusun. Anlıyorum korktunuz. Biraz ipin ucu kaçtı. Korktunuz, dengeliyorsunuz. Aynı 'İstanbul'un kazanılmasının sebebi HDP'dir' dediğiniz gibi. İyi, bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum. Birinci önceliğimiz partimize aidiyettir. Bunu hissetmeyenler, kapı orada."

OKTAY VURAL RESMEN İP'DE

Kurultayda Akşener'in listesinde yer alan eski MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyeliği'ne aday gösterildi. Vural, yeniden seçilen Akşener'in listesinden İYİ Parti'ye katılmış oldu.