Menzil Cemaati lideri Seyyid Abdülbaki Elhüseyni vefat etti

Menzil Cemaati lideri Seyyid Abdülbaki Elhüseyni vefat etti.

Menzil Cemaati lideri Seyyid Abdülbaki Elhüseyni tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Elhüseyni, bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu.

Tedavi gördüğü hastanede bugün saat 14.10'da hayatını kaybetti.

Yapılan basın açıklamasında "Şeyh Seyyid Abdülbâkî Elhüseyni dar-ı bekaya irtihal etmiştir. Allah Teâlâ rahmet eylesin. Bütün yakınları ve sevenleri için taziyelerimizi arz ediyoruz. Tabi ki büyük bir hüzün içerisindeyiz. Ancak Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellemin hadis-i şeriflerinde buyurduğu üzere, "Göz yaşarır, kalp mahzun olur ama biz sadece Rabbimizin razı olacağı sözleri söyleriz." Rahman ve Rahim olan Rabbimizden sabr-ı cemil niyaz ediyoruz." denildi.

SEYYİD ABDULBAKİ EL-HÜSEYNİ KİMDİR?

Ömrünü İslam'a hizmet etmeye adayan maneviyat büyüklerinden Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kâhta ilçesinin Menzil köyünde dünyaya geldi. Köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrendi. Eğitimine Siirt'te ve Van'da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi, Ankara'ya tedavi için gönderilerek iyileşti.

Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni'den sonra cemaatin manevi önderliğini üstlenen abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol 22 Ekim 1993 tarihinde Rahmet-i Rahman'a kavuşunca, Abdulbaki Erol (Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni) Menzil cemaatinin manevi önderi oldu.