Memleketin dört bir yanı çocuk bahçesi

Büyük Önder Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 81 kentte coşkuyla kutlandı. Anıtkabir başta olmak üzere memleketin dört bir köşesi çocuklarla şenlendi.

Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatacak ve Cumhuriyet'e giden yolda önemli adımlar atılmasını sağlayacak Büyük Millet Meclisi, 104 yıl önce açıldı. Ata'nın çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Anıtkabir, resmi törenin ardından halkın ziyaretine açıldı. Anıtkabir'in Akdeniz ve Anadolu kapılarının girişinde bekleyenler, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla Ata'nın huzuruna çıktı. Bazı öğrenciler de okulda düzenlenen törenlerinin ardından yöresel kıyafetleriyle Anıtkabir'e geldi.

ATAMIZA MİNNETTARIZ

11 yaşındaki Zeynep Yayla, Karabük'ten Anıtkabir'i ziyaret etmek için geldiklerini söyleyerek, Atatürk'e 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kendilerine armağan ettiği için minnettar olduğunu dile getirdi.

İstanbul'da bayram coşkusu Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda yaşandı. Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ve çeşitli ülkelerden gelen çocuklar katıldı. İzmir'deki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Törende ilkokul öğrencileri 'Türkiye'm' gösterisi, ortaokul öğrencileri 'Efeler' ve 'Adım Adım Anadolu' gösterisini sundu.

5 BİN 250 ÇOCUK UMUT İÇİN BULUŞTU

7. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti 'Umut' olarak belirlendi. Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (PALETDER) tarafından organize edilen bienalin küratörlüğünü Esra Özkan üstleniyor. Bienal, bir yandan resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon ve performans çalışmalarına ev sahipliği yaparken, diğer yandan bu yıl eklenen maker, yapay zeka, dijital sanatlar gibi alanlardan eserleri de ağırlıyor. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul'un farklı merkezlerinde sergilenecek. Bir ay sürecek olan etkinliğin ana mekanı olarak MKM Beşiktaş Çağdaş belirlendi.

MİNİK ELLERDEN MİT'E MEKTUP: 'MERHABA AJAN AMCA'

Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 5-14 yaş arası çocukların "güvenlik", "istihbarat" ve "gizli ajan" kelimelerinden yola çıkarak gönderdikleri 15 mektup ve 25 resim teşkilatın internet sitesinde yayımlandı. Hiranur isimli bir çocuk mektubunda, "Uyuduktan sonra gizli ajan gibi annemi takip ediyorum. Ama genelde annem beni hemen yakalıyor" diye yazdı. Mektuplarında Gazzeli çocukları hatırlatanlar da vardı: "Merhaba ajan amcalarım; İsrail çocukları öldürüyor siz yardım eder misiniz?"

SENİNLE DAHA GÜÇLÜYÜZ

MİT Başkanı İbrahim İbrahim Kalın ise çocuklara mektupla yanıt verdi. Kalın, çocuklara "Kendine inan, ülkene güven ve hepimizi gururlandır" sözleriyle seslendi: "Senin ve arkadaşlarının Milli İstihbarat Teşkilatı'na güvenmesi demek bizim işimize daha iyi, daha güçlü, daha etkin ve daha büyük bir heyecanla yapmamızı sağlıyor."

T3 VAKFI'NDA COŞKU

T3 Vakfı DENEYAP atölyeleri öğrencileri, bayram sevincini Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte yaşadı.

KONTEYNER KENTİ SÜSLEDİLER

Deprem sonrası Hatay'da pek çok yaşam alanı gibi, bazı okullar da konteyner kentlere taşındı. Depremden etkilenen çocuklar ile bir araya gelen ekipler, etkinlikler ve hediyelerle çocukları sevindirdi.

TRAFİK ONLARA EMANET

Kayseri'de trafik polisi üniforması giyen çocuklar denetime katıldı, hatalı park yapan sürücülere anonsla uyarıda bulundu.