Mehmetçiğe selam gönderen çocuklara dava!

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde bulunan Herford kentindeki Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) camiinde yayımlanan bir görüntü, Almanya’nın karanlık yüzünü bir kez daha gösterdi.

HABER MERKEZİ 

Afrin’e destek vermek için Mehmetçik kıyafeti giyip asker selamı veren çocukların görüntüleri Almanları kızdırdı. Mehmetçik için dua eden çocukların görüntüleri hain terör örgütleri ve Alman hükümeti için tehdit olarak lanse edildi. 

CEZALANDIRACAKLARMIŞ! 

Alman siyasetçiler “Erdoğan Almanya’da paralel toplum yaratıyor” karalamasında bulunurken Hıristiyan Demokrat Parti’nin Herford Bölge Milletvekili Carsten Linnemann, görüntülerin “şok verici, dehşete düşürücü” olduğu yönünde saçma bir açıklama yaptı. Federal hükümetin milletvekili olan Linnemann “Bu fotoğraflar Erdoğan hükümetinin Almanya’da kendisine sadık paralel bir toplum yarattığını göstermektedir” diyerek Almanya’daki Türkleri dışlayan ve yabancılaştıran ifadeler kullanması dikkat çekti. Ostermann açıklamasında görüntülerin güvenlik güçlerine gönderileceği ve soruşturma açılacağını ifade etti. 

Mehmetçik için dua eden çocukların görüntüleri hain terör örgütleri ve Almanlar için tehdit olarak gösterildi.