Mehmet Ali Alabora nerede, kimdir? Mehmet Ali Alabora annesi, babası, eşi kimdir?

Mehmet Ali Alabora nerede, Gezi Parki için ne dedi soruları araştırılıyor. Mehmet Ali Alabora annesi, babası, eşi kimdir? Oyuncu Memet Ali Alabora hakkında Gezi Parkı eylemlerinden dolayı ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme’ suçlamasıyla “tutuklamaya yönelik” yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan ve mahkemeye sunulan tutuklamaya yönelik yakalama talebi için Alabora’nın Gürcistan ve Arap dünyasındaki ayaklanmalarda rol oynayan OTPOR lideri Sırp Ivan Maroviç ile İstanbul ve Mısır’da gezi olayları öncesi yaptığı görüşmeler delil olarak dosyaya koyuldu. Savcılığın mahkemeye gönderdiği yazıda, Memet Ali Alabora, eşi Ayşe Pınar Alabora, Defne Anter, yazar Handan Meltem Arıkan ve reklamcı Metin Osasogie Edomwonyi’nin 18-21 Haziran 2012’de İstanbul’da, 7-15 Temmuz 2012’de ise Mısır’da Ivan Maraviç ile görüştüklerine dikkat çekildi. Maroviç’in Mısır’da bulunduğu sırada Kavala’nın da yurtdışında olduğuna vurgu yapıldı. Mehmet Ali Alabora, 25 Kasım 1977 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Oyuncu Mustafa Alabora ve Betül Arım çiftinin oğludur. İlk tiyatro deneyimini, ortaokulun tiyatro kolunda İngilizce oynadıkları, Çöpçatan (The Matchmaker), Damdaki Kemancı, Batı Yakasının Hikayesi oyunları ile yaşayan Memet Ali Alabora lise yıllarında da , ''Shakespeare Çeşitlemeler'', ''Biz, Orhan Veli'' gibi oyunlarda rol aldı. Özel Boğaziçi Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 1999 yılında mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı. Mehmet Ali Alabora, 1994 yılında Özel Boğaziçi Lisesi sponsorluğunda ''Boğaziçi Sanat'' adında yarı profesyonel bir tiyatro kurdu. Bu ekiple birkaç temsil oynadı. İlk profesyonel tiyatro deneyimine ise Tiyatro İstanbul sahnesinde sergilenen ''Acaba Hangisi?'' Adlı oyunla başladı. 1995 - 1997 yılları arasında ATV' de yayımlanan A Takımı programında Savaş Ay ile çalıştı.

Mehmet Ali Alabora kimdir, nerede sorusu araştırılıyor. Mehmet Ali Alabora annesi, babası, eşi kimdir? Oyuncu Memet Ali Alabora hakkında Gezi Parkı eylemlerinden dolayı ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme’ suçlamasıyla “tutuklamaya yönelik” yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nin verdiği kararda, Gezi olaylarının iç organizasyonun halen aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan işadamı Osman Kavala tarafından yapıldığı, yurtdışı bağlantısının ise Soros bağlantılı kuruluşlar olduğuna dikkat çekildi. Mehmet Ali Alabora, 25 Kasım 1977 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Oyuncu Mustafa Alabora ve Betül Arım çiftinin oğludur. İlk tiyatro deneyimini, ortaokulun tiyatro kolunda İngilizce oynadıkları, Çöpçatan (The Matchmaker), Damdaki Kemancı, Batı Yakasının Hikayesi oyunları ile yaşayan Memet Ali Alabora lise yıllarında da , "Shakespeare Çeşitlemeler", "Biz, Orhan Veli" gibi oyunlarda rol aldı. Özel Boğaziçi Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 1999 yılında mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı.

MEHMET ALİ ALABORA NEREDE?

Gezi olayları sırasında yaptığı açıklamalarıyla dikkat çeken oyuncu Mehmet Ali Alabora, olayların dinmesinin ardından eşi Pınar Öğün ile beraber İngiltere'ye yerleşti.

MEHMET ALİ ALABORA'YA YAKALAMA KARARI

OYUNCU Memet Ali Alabora hakkında Gezi Parkı eylemlerinden dolayı ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme’ suçlamasıyla “tutuklamaya yönelik” yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nin verdiği kararda, Gezi olaylarının iç organizasyonun halen aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan işadamı Osman Kavala tarafından yapıldığı, yurtdışı bağlantısının ise Soros bağlantılı kuruluşlar olduğuna dikkat çekildi.

OTPOR LİDERİ MAROVİÇ İLE 2 GÖRÜŞME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan ve mahkemeye sunulan tutuklamaya yönelik yakalama talebi için Alabora’nın Gürcistan ve Arap dünyasındaki ayaklanmalarda rol oynayan OTPOR lideri Sırp Ivan Maroviç ile İstanbul ve Mısır’da gezi olayları öncesi yaptığı görüşmeler delil olarak dosyaya koyuldu. Savcılığın mahkemeye gönderdiği yazıda, Memet Ali Alabora, eşi Ayşe Pınar Alabora, Defne Anter, yazar Handan Meltem Arıkan ve reklamcı Metin Osasogie Edomwonyi’nin 18-21 Haziran 2012’de İstanbul’da, 7-15 Temmuz 2012’de ise Mısır’da Ivan Maraviç ile görüştüklerine dikkat çekildi. Maroviç’in Mısır’da bulunduğu sırada Kavala’nın da yurtdışında olduğuna vurgu yapıldı.

Memet Ali Alabora ve Osman Kavala’nın Türkiye’ye dönmelerinin ardından 30 Temmuz 2012’de Mi Minör adlı tiyatro oyununun provalarına başladıklarını belirten kararda, “Bu oyunda özetle ‘Temsili Ülkenin Başkanına Karşı Ayaklanmanın’ teşvik edildiği söz konusu şahısların ülkemize gelmesinin hemen ardından oyunun provalarına başlanmıştır” denildi. Gezi Parkı ayaklanmasının 2011’den beri planlandığına da dikkat çekilerek buna delil olarak ise Alabora’nın 2011’de çektiği videolarda “Ayaklan İstanbul” ibarelerinin bulunması gösterildi.

HÜKÜMETİ İŞLEVSİZ HALE GETİRMEK

Mahkemenin verdiği “tutuklamaya yönelik yakalama” kararında ise şu ifadeler yer aldı:

“Elde edilen bulgu ve tüm dosya Gezi eylemleri olarak bilinen olayların Osman Kavala önderliğinde Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş tarafından gerçekleştirilen organizasyon neticesinde planlı ve sistemli olarak gerçekleştirildiği açıktır. Nihai amaç ülkedeki şiddet eylemlerini marjinal gruplara ve terör örgütlerine kanalize ederek ülke geneline yayıp kaos ve kargaşa yaratarak mevcut hükümeti işlevsiz hale getirmek olduğu anlaşılmıştır...” 

MEHMET ALİ ALABORA KİMDİR?

Mehmet Ali Alabora, 25 Kasım 1977 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Oyuncu Mustafa Alabora ve Betül Arım çiftinin oğludur. İlk tiyatro deneyimini, ortaokulun tiyatro kolunda İngilizce oynadıkları, Çöpçatan (The Matchmaker), Damdaki Kemancı, Batı Yakasının Hikayesi oyunları ile yaşayan Memet Ali Alabora lise yıllarında da , "Shakespeare Çeşitlemeler", "Biz, Orhan Veli" gibi oyunlarda rol aldı.

Özel Boğaziçi Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 1999 yılında mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı.

Mehmet Ali Alabora, 1994 yılında Özel Boğaziçi Lisesi sponsorluğunda "Boğaziçi Sanat" adında yarı profesyonel bir tiyatro kurdu. Bu ekiple birkaç temsil oynadı. İlk profesyonel tiyatro deneyimine ise Tiyatro İstanbul sahnesinde sergilenen "Acaba Hangisi?" Adlı oyunla başladı.

1995 - 1997 yılları arasında ATV' de yayımlanan A Takımı programında Savaş Ay ile çalıştı.

1996 - 1999 yılları arasında senaryosunu Nuran Devres ve Kubilay Zerener'in yazdığı "Kara Melek" dizisinde Sanem Çelik, Ece Uslu, Mustafa Alabora, Zerrin Arbaş, Ziya Kürküt, Aliye Uzunatağan, Zehra Alptürk, Mehmet Ali Alabora, Kaan Çakır, Görkem Yeltan, Ebru Akel, Şenay Gürler, ile birlikte rol almıştır.

1999 yılında "Yılan Hikâyesi" adlı TV dizisinde Meltem Cumbul ile başrolde oynaması ile tanındı. 1999 yılında ilk sinema filmi olan Türk - Yunan ortak yapımı "Kayıkçı" isimli filmde başrolü oynadı.

Bir süre Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Mehmet Ali Alabora, "Garaj istanbul"un kurucularındandır ve 2010 Mayıs ayına kadar da yönetiminde görev almıştır.

29 Mart 2011'de kurulan Oyuncular Sendikası'nın kurucu üyelerinden olan Mehmet Ali Alabora, önce Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 10-11 Eylül 2011'de yapılan Oyuncular Sendikası'nın 1. Olağan Genel Kurulu'nu takip eden ilk yönetim kurulu toplantısında Genel Başkan seçilmiştir. Alabora 6-7 Eylül 2014'de yapılan 2. Olağan Genel Kurul'a kadar Genel Başkanlık görevini sürdürmüştür.

Mehmet Ali Alabora, 19 Kasım 2009'da oyuncu Pınar Öğün ile evlendi.

Gezi olayları sırasında yaptığı açıklamalarıyla dikkat çeken oyuncu Mehmet Ali Alabora, olayların dinmesinin ardından eşi Pınar Öğün ile beraber İngiltere'ye yerleşti.

Tiyatro :

1998 - Çiğdem Talu'ya Selam (İ.Ü. Devlet Konservaturarı)

1998 - Acaba Hangisi (Tiyatro İstanbul) - Vladi

1999 - Uzakta Piyano Sesleri (İ.Ü. Devlet Konservaturarı) - Stanislavksi

2003 - Hırçın Kız (İstanbul Şehir Tiyatroları) - Petruchio

2008 - Histanbul (garajistanbulpro) - Mühendis Ali Bora

2009 - Muhabir - Memet Ali Alabora

2012 - Mi Minör (yönetmen)

Filmleri :

1999 - Kayıkçı

2001 - Eldorado Yolu (seslendirme)

2002 - Sır Çocukları

2003 - Abdülhamit Düşerken

2004 - Hababam Sınıfı Merhaba

2005 - Hababam Sınıfı Askerde

2005 - Şans Kapıyı Kırınca

2005 - Ayın Karanlık Yüzü

2005 - Maskeli Beşler İntikam Peşinde

2006 - Hababam Sınıfı 3,5

2006 - Eve Dönüş

2008 - Gölge

2009 - Yedi Kocalı Hürmüz

Tv Filmleri :

1996 - Kara Melek (TV Dizisi)

1999 - Yılan Hikayesi (TV Dizisi)-Komiser Memoli

2003 - Canım Kocacım (TV Dizisi)

2004 - Kasırga İnsanları (TV Dizisi)

2004 - Hayalet (TV Dizisi)

2006 - Karınca Yuvası

2010 - Heberler

PINAR ÖĞÜN KİMDİR?

Pınar Öğün, 20 Ağustos 1984 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Çerkez kökenlidir. 2002 yılında başladığı Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü 2006 yılında bitirdikten sonra İngiltere'nin en seçkin ve köklü akademilerinden biri olanLAMDA'da (Londra Müzik ve Dramatik Sanatlar Akademisi) 2006-2008 yılları arasında iki yıl oyunculuk eğitimi aldı.

LAMDA'nın mezuniyet projesi olarak sahnelenen oyunda başrol oynama başarısını elde etti. Mezun olduktan sonra live art çalışmaları yaptı ve "The Finale" adlı sıra dışı live art performansında yer aldı. Bundan başka Londra'da birçok kısa film ve tiyatro oyununda oynadı. Londra'da rol aldığı son oyun olan Who Would Carry the Word büyük övgüyle karşılandı.

Pınar Öğün, İlk sinema filmi, Atıf Yılmaz'ın son filmi olan 2004 yapımı Eğreti Gelin'dir.

2010'da yayınlanmaya başlayan ve Türkan Saylan'ın yaşamını konu alan Türkan dizisinde Türkan Saylan'ı canlandırdı.

Pınar Öğün, 21 Kasım 2009 tarihinde oyuncu Mehmet Ali Alabora ile evlendi. Gezi olayları sırasında yaptığı açıklamalarıyla dikkat çeken oyuncu Mehmet Ali Alabora, olayların dinmesinin ardından eşi Pınar Öğün ile beraber İngiltere'ye yerleşti.

Filmleri ve Dizileri :

2013 - Kapalı Devre (İlkay Erdoğan) (Sinema Filmi)

2010 - Türkan (Türkan) (TV Dizisi)

2009 - Ayna (Nazlı)

2009 - Maya's Revenge/Maya'nın İntikamı (Maya) (kısa film)

2008 - Resurrecting the Street Walker (Rosa)

2008 - Jaded/Tatsız Tuzsuz (kısa film)

2005 - The Net 2.0 (Temizlikçi Kadın) (Sinema Filmi)

2004 - Hayalet (Ayça) (TV Dizisi)

2004 - Eğreti Gelin (Nazlı) (Sinema Filmi)

MUSTAFA ALABORA KİMDİR?

Musrafa Alabora, 16 Mart 1946 tarihinde İstanbulda Sabahattin Alabora ve Nur Hayat Fatma Pınar'ın oğlu olarak İstanbul Şişli'de doğmuştur. Talat PaşaOrtaokulu'nda okudu, ardından İstanbul Belediye Konservatuarı'ndan mezun oldu.

Halk Oyunları, Ankara Birliği, Şehir Tiyatroları, Kent Oyuncuları, Dormen Tiyatrosu gibi tiyatrolarda pek çok oyunda oynadı. 1968 ile 1969 yıllarında Halk Oyuncuları'nda oynadıktan sonra, Vasıf Öngören, Halil Ergün veErdoğan Akduman'la Ankara Birliği Sahnesi'ni kurdu.
1972 yılında siyasi bir suçtan tutuklanarak 2,5 yıl hapis yattı.

Televizyonlarda pek çok seslendirme yaptı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı ve tiyatro bölüm başkanlığını sürdürdü.

Musrafa Alabora, 1975 yılında 'Ağrı Dağı Efsanesi' adlı oyunda tanıştığı Betül Arım ile evlenip 1980 yılında ayrılmışlardır. Oyuncu Mehmet Ali Alabora (d. 25 Kasım 1977) adında oğlu vardır.

1996 - 1999 yılları arasında senaryosunu Nuran Devres ve Kubilay Zerener'in yazdığı "Kara Melek" dizisinde Sanem Çelik, Ece Uslu, Mustafa Alabora,Zerrin Arbaş, Ziya Kürküt, Aliye Uzunatağan, Zehra Alptürk, Mehmet Ali Alabora, Kaan Çakır, Görkem Yeltan ile birlikte rol almıştır.