Megakent 100. yıla hazırlanıyor! İstanbul kırmızı-beyaz

İstanbul, Cumhuriyet Bayramı için Türk bayraklarıyla süsleniyor. Vali Gül, “Nasıl çocuklarımıza doğum günü kutlaması yapıyorsak, 100. yıla da öyle hazırlanıyoruz” dedi.

İstanbul Valiliği'nin genelgesi kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kentin bayraklarla süslenmesi çalışmaları başladı. Bu kapsamda Fatih'te düzenlenen süsleme etkinliğine katılan İstanbul Valisi Davut Gül, "Türkiye Yüzyılı'na başlamak üzereyiz. Cumhuriyet son yüzyıldaki en önemli kazanımlarımızdan birisi. Bir hafta sonra inşallah 29 Ekim'e girmiş olacağız ve ikinci yüzyıla, yani Türkiye Yüzyılı'na başlayacağız. Nasıl çocuklarımıza doğum günü kutlaması yapıyorsak, nasıl evlenen çocuklarımıza çok güzel düğünler yapıyorsak, Cumhuriyetimizin doğum gününde de şehirlerimizi süslememiz gerekiyor" diye konuştu.

Vali Gül ve beraberindekiler caddedeki esnafa bayrak dağıttı.

HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİ

Fatih Belediyesi ve öğrencilerle birlikte bayraklarla şehri süslediklerini ifade eden Gül, vatandaşlar, kamu kurum ve kuruluşları ile STK'lerle birlikte İstanbul genelinde de aynı uygulamayı yapacaklarını ifade ederek şunları kaydetti: "Türkiye genelinde etkinlikleri İletişim Başkanlığımız koordine ediyor. İletişim Başkanlığımızın çizdiği bir yol haritası var. İstanbul'umuzda da şimdiye kadar irili ufaklı yaklaşık 1000 civarında etkinlik gerçekleştirildi. Hedefimiz yıl sonuna kadar bu etkinlikleri 5 bin civarında bitirmek. Cumhuriyet hepimizin ortak değeri. Ama her sene 100. yıl kutlanmıyor. Her yıl Cumhuriyet bu kadar coşkulu kutlanmıyor."