Medya Derneği'nden Yeni Şafak önünde açıklama

Yeni Şafak ve Akit' gazetelerine düzenlenen eş zamanlı saldırıları Medya Derneği, Yeni Şafak gazetesi önünde yaptığı açıklamayla kınadı.

1

Levent ALBAYRAK  - AKIN ÇELİKTAŞ

Medya Derneği Yönetim Kurulu Üyesi AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu da meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek saldırıyı şiddetle kınadı. Keltiktiloğlu, “Bizim milli ve yerli duruşumuz şunu gerektiriyor. Terör örgütlerinin arasında her hangi bir fark gözetmeksizin mücadele ediyoruz. Bunların kirli yüzlerini deşifre eden bir medya camiasıyız. Bu yüzde hedefteyiz. HDP terör örgütünün uzantısı gibi hareket ediyor. HDP Eş Başkanı Demirtaş elinde gazetelerimizi sallayarak bizleri açıkça hedef göstermiştii” dedi.

>>> İŞTE SALDIRI ANI - TIKLAYIN

Yeni Şafak Gazetesi ve Yeni Akit Medya Grubu’na yapılan silahlı ve molotoflu saldırı sonrası Medya Derneği Başkan Yardımcısı ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, gazete binası önünde basın açıklaması yaptı. Medya Derneği Yönetim Kurulu üyesi AKŞAM Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, saldırıya uğrayan Yenişafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ve köşe yazarlarının da katıldığı basın açıklamasında Nuh Albayrak “Maskeli saldırganlar gazete binalarına molotof kokteyli atmış ve uzun namlulu silahlarla ateş açmıştır. Eş zamanlı olması ve benzer yöntemlerin kullanılması saldırıların organize bir terör eylemi olduğu izlenimi uyandırmaktadır. Fikir ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmayı, gazetecileri tedhiş ederek mesleklerini yapmaktan alıkoymayı amaçlayan bu saldırılar, geçmişte olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacaktır. Vatandaşlarımızı, basın meslek örgütlerini, gazetecileri, siyasetçileri ve sivil toplum temsilcilerini, saldırıya uğrayan gazetelerle tam bir dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz” dedi. Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ise yaptığı açıklamada “Bu saldırıların sembolik olarak okumasını çok iyi yapmak lazım. 7 Haziran seçimleri öncesi Selahattin Demirtaş bizim gazetelerimizi hedef gösterdi. Gazeteleri eline alıp yerlere attı. Hedef göstermeden sonra bu saldırıların tırmandığını görüyoruz. Medyaya, ifade özgürlüğüne ve fikir özgürlüğüne yönelik saldırıları kınıyoruz” dedi.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu açıklamasında “Türkiye terör örgütleriyle mücadele ediyor. Biz de bu devletin bir parçasıyız. Bizim milli ve yerli duruşumuz şunu gerektiriyor. Terör örgütlerinin arasında her hangi bir fark gözetmeksizin mücadele ediyoruz. Bunların kirli yüzlerini deşifre eden bir medya camiasıyız. Bunun için de elimizden geleni yapacağız” dedi. HDP’nin başta eşbaşkanları olmak üzere terörle mücadele konusunda yaptığımız haberlerle ilgili medyayı hedef gösterdiğini belirten Kelktilioğlu, “Demirtaş miting alanlarında elinde gazetelerimizi sallayarak bizi açıkça hedef göstermiştir. Bu daha önceki saldırılarda da kendini gösterdi. HDP bir siyasi parti değil adeta terör örgütünün uzantısı gibi hareket etmektedir. Şimdi ve sonrası için yeteri kadar önlemler alınması gerekmektedir. Aydın Doğan medyasına yönelik saldırıların ardından kınama yapan yerli ve yabancı birçok isimle karşılaştık. Bu saldırıya kimlerin kınama yapacağını ve buraya gelip destek verceğini göreceğiz! Çifte standar ortaya çıkacak” dedi.