Meclis'te İsrail tehdidi oturumu! 2 bakan bilgi verecek

Bakanlar Fidan ve Güler, TBMM Genel Kurulu'nun 8 Ekim Salı günkü birleşiminde İsrail'in saldırıları, Ortadoğu'daki gelişmeler ve Türkiye'nin aldığı tedbirlere ilişkin Kurul'u bilgilendirecek.

AA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail'in saldırıları, Ortadoğu'daki gelişmeler ve Türkiye'nin aldığı tedbirlere ilişkin TBMM Genel Kurulu'nu bilgilendirecek.

Bakanlar Fidan ve Güler'in bilgilendirmesi, TBMM Genel Kurulu'nun 8 Ekim Salı günkü birleşiminde yapılacak. Oturumun kapalı yapılıp yapılmamasına birleşimin açılmasının ardından karar verilecek.

Fidan ve Güler'in, Meclis'i bilgilendireceği oturumun kapalı gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu oturumun kapalı yapılmasına karar verilmesi halinde Genel Kurul salonuna dinleyici ve gazeteci alınmayacak. Kapalı oturum tutanakları ve özetleri, 10 yıl sonra yayımlanabilecek.

TBMM'nin İsrail tehdidine karşı salı günü toplanacağını duyuran Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, "Terör örgütleri üzerinden Türkiye baskı altına alınmaya çalışılıyor. Türkiye'nin buna uyanık olması lazım. Bu siyaset üstü, milli bir meseledir. Hükümet, İsrail konusunda Meclis'i bilgilendirecek" dedi.