Meclis ne zaman açılacak? TBMM açılış tarihi belli mi?

Meclis'in açılış tarihi vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Meclis ne zaman açılacak? TBMM açılış tarihi belli mi? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. TBMM'nin gündemine sunulacak olan yasaların değerlendirileceği yeni yasama dönemi, son birleşimde belirlenen tarihte açılacak.

3600 ek gösterge detaylarının yeni yasama döneminde ele alınacağının açıklanmasının ardından TBMM'nin açılış tarihi yeniden gündeme geldi. Meclis ne zaman açılacak? TBMM açılış tarihi belli mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK?

Meclis, TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş tarafından 17 Temmuz günü Kanun tekliflerinin kabul edilmesinin ardından, Anayasa ve İçtüzük gereğince, 1 Ekim Cuma günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapandı.

Böylelikle TBMM Genel Kurulu 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

TBMM HAKKINDA

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgali sırasında direniş gösteren Türk Milletinin oluşturduğu irade ile kurulan, ve yine bu iradenin sahibi olan Türk Milletinin anayasa ile verdiği yetki ile yasama görevi yapan Türkiye Cumhuriyeti anayasal devlet organıdır.