TBMM açılış tarihi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur maaşlarına yapılan zammı açıklamasının ardından 3600 ek gösterge ile ilgili bir çalışma grubunun Meclis'e taşınacağını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis'e konunun taşınacağını belirten Bilgin, "3600 Ek Gösterge meselesi bu sözleşme döneminde tamamlanacaktır." ifadelerine yer verdi.

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK?

Meclis, TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş tarafından 17 Temmuz günü Kanun tekliflerinin kabul edilmesinin ardından, Anayasa ve İçtüzük gereğince, 1 Ekim Cuma günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapandı.

Böylelikle TBMM Genel Kurulu 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM NEDİR?

Alınan bilgiye göre yapılacak zam oranı da dahil toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçları, bugün saat 14.30'da düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna duyuruldu.

Belirlenen yasal takvim gereği dün tamamlanan görüşmelerde uzlaşmaya varılan kritik üç konudan en çok merak edilen 3600 ek göstege konusu oldu. Bu konunun çözümünün bir takvime bağlanması için uzlaşma sağlandı. Hatta yıl sonuna kadar yasalaşması için toplu sözleşmeye bir madde konulması da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de pazarlık görüşmelerinde hükümetin ilk zam teklifini sunarken 3600 konusundaki kararlılığını "Devlet bu sorunu çözme konusunda gerekli çalışmaları yapacak, yapması gerekir" sözleriyle dile getirmişti.

Son dakika açıklamalarına göre, Vakan Bilgin "Memur-Sen'in de katılacağı bir çalışma yapılacak ve tamamlanacak." dedi.