Meclis anti-drone ile korunacak

TBMM, yeni döneme üst düzey güvenlik önlemleriyle başlıyor. ASELSAN tarafından geliştirilen anti-drone sistemi havadan, 600'ü aşkın özel eğitimli personel ve 1000'i aşkın kamera karadan koruma sağlayacak.

Akşam

TBMM'de 28. Dönem 2. Yasama Yılı, 1 Ekim Pazar günü başlayacak. Yeni yasama yılı öncesi TBMM'de güvenlik tedbirleri de artırıldı. Koruma Daire Başkanlığı bünyesindeki 600'ü aşkın personel, patlayıcı maddeden rehine müzakereye, öfke kontrolünden psikolojik harekat tarzı ve terörizme kadar pek çok eğitimden geçirildi. Güvenlik tedbirleri kapsamında TBMM'ye girişte, ziyaretçilerin kimlik bilgileri sorgulanıyor, tek tek yüz taramasından geçiriliyor. Meclis ve çevresi 1000'i aşkın kamera ile gece-gündüz izleniyor. Komuta Kontrol Merkezi'ndeki ekipler tarafından anlık görüntüler, 7/24 saat takip ediliyor. Plaka tanıma sistemine kayıtlı olmayan araçların TBMM'ye girişi ise yapılmıyor. TBMM'de havadan tehditlere karşı Ankara güvenliği kapsamında anti-drone sistemi kullanılıyor. Havadan gelebilecek İHA, SİHA ve dron saldırılarına karşı sistem, söz konusu cihazları etkisiz hale getiriyor. Bu kapsamda TBMM, ASELSAN'ın yerli sistemini kullanırken, mevcut sisteme ilaveler yapıldı.

ZİYARETÇİYE YENİ DÜZEN

Meclis'te ziyaretçi kartlarına alansal farklılık getirildi. Buna göre, parti gruplarını ziyaret etmek için ana bina kartı verilen ziyaretçi, grup toplantı salonlarına, kulise ya da şeref holüne giremeyecek. Ziyaretçiler grup toplantı salonlarına girmeden önce bir kez daha kontrol noktasından geçirilecek geçirilecek.

Komuta Kontrol Merkezi'ndeki ekipler tarafından anlık görüntüler, 7/24 takip ediliyor.

Anti-drone sistemi ASELSAN teknolojisiyle en üst seviyeye çıkarıldı.