MEB'de devir-teslim! Yeni Bakandan ilk mesaj

Milli Eğitim'de bayrak değişimi! ''Okulları artık kapalı tutamayız''. Milli Eğitim Bakanı Selçuk görevini Prof. Dr. Mahmut Özer'e devretti. Törende konuşan Özer “Vakaların sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Okulları kapalı tutmak gibi bir lüksümüz yok” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'un yerine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

3 BAKAN YARDIMCISI

Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına Prof. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Petek Aşkar ve Dr. Sadri Şensoy atandı.

Devir teslim töreninde konuşan Selçuk, "Bu bir bayrak yarışı. Biz her daim çalışmaya devam edeceğiz. Bana ülkemin çocukları için çalışma imkanı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, birlikte görev yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise, "Temel amacım tüm çocuklarımıza Türkiye'nin neresinde olursa olsunlar kaliteli bir eğitim almaları için fırsat eşitliğini sağlamaktır" diye konuştu.

EYLÜLDE YÜZ YÜZE EĞİTİM

Özer, "Bu zor görevi sayın bakanımızdan devir alırken en büyük avantajım beraber çalışmış olmamızdır. Eylülde okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Önceliğim gerekli önlemleri alarak okulları yüz yüze eğitime geçmeye hazırlamaktır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Okulları kapalı tutmak gibi lüksümüz yok" dedi.

BİRÇOK KURUMA YENİ BAŞKAN YARDIMCISI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı getirilirken Başkan Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, birçok kuruma da atama yapıldı: Strateji ve Bütçe Başkanlığı 1. Hukuk Müşavirliğine Sinan Taş atandı. Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcılığına Ahmet Şimşik, Sağlık Bakanlığında açık bulunan müfettişliklere ise Kadir Kavak ile Sadık Kapan atandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Ecvet Doğan, 7. Bölge Müdürü Nihal Seyyit Miçillioğlu, 10. Bölge Müdürü Cevahir Dilaver görevden alındı. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sever görevden alınarak, yerine Fatih Dumanlı atandı. TÜİK başkan yardımcılıklarına Umut Serhat İdman, Abdullah Yüksel ve Nurettin Kaya getirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğünde açık bulunan Vakıflar Meclisi Üyeliğine Aslan Yıldız atandı.