‘Mavi Vatan'ın koruyucu melekleri... İki mavi arasında can kurtarıyorlar

Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı bünyesinde Ege'de görev yapan 7 kadın helikopter pilotu, gökyüzü ve deniz arasında doğal afet ve acil durumlara müdahale ederek can kurtarıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın hava biriminde görev yapan kadın helikopter pilotları, gökyüzü ve deniz arasında icra ettikleri görevle güvenliği sağlıyor. Ege'deki illerde görev yapan 53 pilot arasında yer alan 7 kadın helikopter pilotu, günlük düzenli uçuşlarıyla komutanlığın kara ve deniz unsurlarına destek veriyor.

YELEKLERİNDE YOK YOK

Görev öncesi "meyvest" adı verilen ve üzerinde işaret tabancası, köpekbalığı kovucu boya, çakar lambası, oksijen tüpü ve telsiz gibi malzemelerin bulunduğu yeleği giyen kadın pilotlar, deniz kazalarının yanı sıra Kahramanmaraş merkezli depremlerden Karadeniz'deki sel felaketlerine kadar çok sayıda afette can kurtardı.

ÜSTEĞMEN SİNEM DERYA GÖKÇE: İYİ Kİ BU MESLEĞİ SEÇMİŞİM DİYORUM

"Hamile bir kadının Hatay'dan Adana'ya tıbbi tahliyesini gerçekleştirmemizi unutamıyorum. Uçuşta doğum başladı. Tahliyeden sonra hastanede 5 dakika içerisinde doğum gerçekleşti. Anne ve bebeğin iyi olduğunu öğrendikten sonra kendimi çok iyi hissettim. Gurur duydum ve 'iyi ki bu meslekteyim' dedim."

ÜSTEĞMEN BİRCAN ERKAN: VATANDAŞLARI AYLARCA ARADIK

"Afet bölgesine ilk intikal eden ekipler olarak orada birçok görev icra etik. Afetin yaşandığı ilk gün helikopterle evlerin çatılarında mahsur kalan 64 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdik. Kayıp vatandaşlarımızı aylarca aradık. Üzücü manzaralar beni çok etkiledi. Doğal afetleri bir kez daha yaşamamayı umuyoruz."

TEĞMEN BEYZA BİROL SERİN: SAYIMIZI DAHA DA ARTIRACAĞIZ

"Kadınlarımız nasıl tarih boyunca birçok fedakarlıkta bulunup kahraman olmuşlarsa biz de cumhuriyet kadınları olarak bu yolda yürümeye, sayımızı artırarak devam edeceğiz."

TEĞMEN YÜKSEL GAMZE KOÇAK: TEK DİLEĞİMİZ AFET OLMAMASI

"Tüm pilotlar gibi bize verilen görevleri canla başla üstleniyoruz. Cinsiyetimizin bizi kısıtlamadığını biliyoruz, çevremize örnek oluyoruz. Denizlerimiz ve ihtiyaç duyulduğunda doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerinde görev almak ve bu faaliyetlerde insan hayatını kurtarmak oldukça mutluluk verici."