Matematik ve zeka ağladı!

SÖZCÜ, ‘laik yönetim istiyorum' diyenlerin yüzde 83.2 çıktığı anketi öyle bir manipüle etti ki, matematik de zeka da çaresiz kaldı.

Sözcü Gazetesi, "Laik yönetim istiyorum" diyenlerin 83.2, 'şeriata dayalı yönetim istiyorum' diyenlerin yüzde 16.8 çık-tığı anketi öyle bir çarpıttı ki, matematik ve zeka da çaresiz kaldı.

Türkiye'yi şeriat ve yabancı düşmanlığı ile kutuplaştırmaya çabalayan 'akıl', zeka düzeyini bir kez daha gösterdi. Aksoy Araştırma şirketinin yaptığı bir anket dün Sözcü gazetesinde "Her 10 AKP'liden 4'ü şeriat istiyor" başlığıyla yayınlandı. Habere göre ankette, "Nasıl bir yönetim biçimi istiyorsunuz?" sorusuna "Laikliğe dayalı" diyenler yüzde 83.2, "Şeriata dayalı" diyenler ise yüzde 16.8 çıktı. Yüzde 16.8'in partilere göre dağılımında ise yüzde 39 ile AK Parti seçmeni ilk sırada yer aldı. Ankette yer alan bu veri, haberde "Her 10 AK Partili'den 4'ü yönetim biçimini değiştirmek istiyor" yorumuyla verildi.

İKİ BARİZ ÇARPIKLIK

Anket sonuçlarını değerlendiren haberde ilk göze çarpan, %39'un tüm katılımcıların değil yüzde 16,8'inin %39'u olduğunun ihmal edilmesi. Doğru olan ise yüzde16.8'in %39'u, yani ankete göre katılımcıların %6.5 civarındaki kısmı AK Partililer'den oluşuyor. İkincisi ise, bu %39'un AK Parti'nin seçimlerde aldığı toplam oyun %39'u olarak sunulması.

GAZETENİN Mİ AKSOY'UN MU

Haberdeki bu değerlendirmelerin gazete editörlerinin mi yoksa Aksoy Araştırma'nın mı olduğuna dair bilgi verilmedi.

NİTELİKSİZ GİRİŞİM

28 Şubat'ın yıldönümü ve seçimler yaklaşırken bir avukatın kişisel popüleritesi üzerinden yapılan bu anket ve ankete dayalı haber, toplumsal kutuplaşmaya yönelik yeni ve niteliksiz bir girişim olarak kayda geçti.

GENÇLERE ZİHİNSEL İŞKENCE YAPILDI

28 Şubat mağdurlarından Firgat Işık, "O dönemin gençlerine bedensel değilse bile zihinsel işkence yapıldı" dedi.

28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlatan Firgat Işık, Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyken bir sabah başörtülü olduğu için okuluna alınmadığını, girişin polis ve TOMA'larla kapatıldığını söyledi. O sabahın şokunu atlattıktan sonra başörtüsü mağduru diğer arkadaşlarıyla bu durumla mücadele edebilmek için bir araya gediklerini ifade eden Işık, "Hocalarımıza ulaşmaya çalıştık, yapılan bu haksızlığa karşı seslerini yükseltmelerini istedik ama ulaşamadık. Bu ilgisizlik bizde duygusal bir çöküntü ve hayal kırıklığı yarattı" ifadesini kullandı.

'O DÖNEM YAŞANMAZ'

Şu an Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bir Kur'an kursunda idarecilik yapan Işık, "Öğrencilere 28 Şubat'ta yaşadıklarımızı anlattığımda bir öğrencim, 'Hocam, ben bir daha öyle bir şey yaşanacağını düşünmüyorum. Şu an olsa biz öyle bir tepki veririz ki kesinlikle kimse üniversiteye girmemize engel olamaz.' dedi. Bu gücü görmek çok hoşuma gidiyor. Artık toplumun her kesimi 28 Şubat'ın bir insani mağduriyet olduğunu kabul ediyor. O dönemin gençlerine bedensel değilse bile zihinsel işkence yapıldı. İnşallah o günler tekrar yaşanmaz" dedi.

"DGM'DE İDAMLA YARGILANDIM"

27 yıl önce Malatya'daki İnönü Üniversitesinde öğrenim gören Mine İpek Yeter, "Fiziki, psikolojik birçok şiddete rastladık. Ben Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde (DGM) idamla yargılandım. Birçok kez oturma eylemi yaptık diye gözaltına alındım.. Ciddi fişlemeler yaptılar" dedi.