Somer Şef'in imza yemeği Hünkar Beğendi nasıl yapılır? MasterChef hünkar beğendi tarifi ve malzemeleri! İşte püf noktası

Tv8 ekranlarının heyecan dolu yarışma programı MasterChef Türkiye'de kıyasıya mücadele devam ediyor. MasterChef'te bu akşam yapılacak yemeklerin ve tadımların ardından yedeklerden bir kişi ana kadroya girmeye hak kazanacak. Yarışmacılardan yapmaları istenen ilk yemek Somer Şef'in imza yemeği olan Hünkar Beğendi oldu. Hünkar beğendi tarifi ve malzemeleri nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları ise tüm yarışma takipçileri tarafından merak konusu oldu. İşte püf noktaları ile Hünkar Beğendi yapılışı...

MasterChef Türkiye bu akşam 69. yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkacak. MasterChef'te ana kadroya girecek 4. yedek isim bu akşam yapılacak olan yemeklerin ardından belli olacak. Yarışmacılardan ana kadroya girmeye hak kazanmaları için yapmaları istenen ilk yemek Somer Şef'in imza yemeği olan Hünkar Beğendi oldu. MasterChef hünkar beğendi tarifi ve malzemeleri nelerdir? Somer Şef'in imza yemeği Hünkar Beğendi nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte Hünkar Beğendi yapmanın püf noktası...

SOMER ŞEF'İN İMZA YEMEĞİ HÜNKAR BEĞENDİ NASIL YAPILIR?

Hünkârbeğendi, Osmanlı mutfağına ait bir yemektir. Tütsülenmiş ve baharatlı patlıcanla yapılır, ızgaraya alınır, sonra püre haline getirilir ve süt, eritilmiş tereyağ ve kavrulmuş un ile karıştırılır. Karışımın üzerine kuzu eti konularak servis edilir.

MasterChef yedeklerden ana kadroya kim girdi? MasterChef Türkiye 16 Eylül 2021 kazananı kim oldu?

MASTERCHEF HÜNKAR BEĞENDİ MALZEMELERİ:

Et için:

600 gram kuzu but (arzuya göre dana eti)

2 adet orta boy kuru soğan

4 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

Beğendi için:

4 adet orta boy patlıcan

1,5 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

HÜNKAR BEĞENDİ YAPILIŞI!

4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.

Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.

Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.

Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.

2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin.1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.

Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.

Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin, afiyet olsun!