MasterChef yarışmaya kim veda etti? Dün akşam MasterChef'te kim elendi?

MasterChef haftanın elenen ismi açıklandı. Ekranların uzun soluklu yarışması MasterChef'de bu hafta düzenlenen dokunulmazlık oyunu sonrası eleme adayı olarak seçilen Sefa, Serhat ve Barbaros'un mücadelesi izleyenleri ekrana kilitledi. Finale adım adım yaklaşırken Dün akşam MasterChef'te kim elendi? 13 Aralık MasterChef yarışmaya kim veda etti? merak konusu oldu.

MasterChef'te 13 Aralık Pazar akşamı eleme heyecanı yaşandı. TV8 ekranlarında izleyiciyle buluşan MasterChef'te yapılan dokunulmazlık oyunlarının ardından eleme potasına giren 3 yarışmacı,  elenmemek için tüm hünerlerini sergiledi. MasterChef'te eleme listesinde Sefa, Serhat ve Barbaros'un isimleri yer alıyordu. Ardından 3 yarışmacı arasından biri bugün Dün akşam MasterChef'te kim elendi? 13 Aralık MasterChef yarışmaya kim veda etti?

MasterChef 13 Aralık 2020 tarihli eleme yarışı sona erdi. Pazar akşamı düzenlenen eleme oyunu nefes kesti. Potadan kendini kurtaran ilk isim Barbaros oldu. Böylelikle Barbaros ilk 5'e adını yazdırdı...

MASTERCHEF'TE KİM ELENDİ?

MasterChef'te eleme potasına giren 3 isim arasında yarışmaya veda eden isim Sefa oldu.

Mavi takım yarışmacılarının tümü, Danilo şefin imza tabağı olan Tournedos Rossini hazırlamak için mücadele verdi. Final bölümünde potadan kurtulan ilk isim Barbaros oldu. MasterChef'e veda eden isim şeflerin yaptığı oylama sonrası Sefa oldu. Eleme potasından kurtulan Serhat ve Barbaros MasterChef 2020 ilk 5'e giren isimler arasında yer aldı.

MasterChef'e veda eden Sefa, gözyaşlarına hakim olamadı. Sefa"İki yıldır bu programı izliyordum. Buraya gelip o samimiyeti yaşadığımda beni hayatta çok ileri götürdü. Buraya gelmeden önce aşçılık kariyeri olan biri değildim. Aileme destek olmak için farklı sektörlerde de çalıştım. Arkadaşlarımdan belki pratik olarak çok düşük seviyeydim. Yedeklerden geldim. Gözüm arkada değil." dedi.

MASTERCHEF SEFA KİMDİR?

Sefa Okyay Kılıç 13 Haziran 1996 doğumlu. Kayserili olan yarışmacı Gazi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunudur. Ankara’da, Antalya’da ve İngiltere’de çalışmıştır. İtalya’da staj yapmıştır.

Birçok gastronomi festivalinde ekip koordinatörü olarak katılan genç yarışmacı, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca biliyor. Moleküler Gastronomi, Kore Mutfak Eğitimleri ve İtalyan Mutfağı üzerine eğitimler alan MasterChef Sefa yarışmaya yedeklerden dahil olmuştu.

ELEMEYE KİMLER KALMIŞTI?

MasterChef'te haftanın 3. eleme adayı belli oldu! Dokunulmazlık oyunlarıyla birlikte eleme adayları olarak seçilen yarışmacı Sefa ve Serhat'ın ardından 3 isim Barbaros oldu.

MasterChef’in önceki bölümlerinde yayınlanan ilk dokunulmazlık oyununda Sefa eleme potasına gitmişti. Oynanan 2. dokunulmazlık oyununda potaya giden 2. isim Serhat ve 3. isim Barbaros oldu. 3. dokunulmazlık oyunu sonrası  (13 Kasım Pazar ) 3 eleme adayından birisi yarışmaya veda etti.

12 Aralık tarihinde yayınlanan bölümde oylama sonucu dokunulmazlığı kazanan kırmızı takım oldu. Bu gelişmenin ardından kaybeden mavi takım, bireysel dokunulmazlık için yarıştı.

İlk oyunu da kaybeden mavi takımdan Sefa haftanın ilk eleme adayı oldu. Bu nedenle mavi takımın diğer iki ismi Barbaros ve Serhat bireysel dokunulmazlık düellosuna çıktı.

Bireysel dokunulmazlık oyununda Mehmet şefin imza tabağı yapılması istendi. Yarışmacılar, eleme potasına girmemek için Limon meringue ve çikolata kapsül isimli yemekleri yapmaya çalıştı.

Bireysel dokunulmazlığı Barbaros kazandı. Bu sonuçla birlikte Serhat haftanın ikinci eleme adayı oldu ve potaya çıktı.

Haftanın son ele me adayı da bugün belli olacak. Yarışmacı sayısı 5'e düşünce de takım oyunu dönemi kapanacak ve bireysel yarışmalar başlayacak. Haftanın elenen ismi belli oldu.