Maskeyi atabiliriz ama...

Açık alanlarda maske zorunluluğu kalkabilir. Vakaların azalması ve aşılamanın hızlanmasıyla birlikte başlayacak normalleşme sürecini değerlendiren Prof. İlhan, “Açık alanlarda, boş bir caddede yürürken maske takılmayabilir” dedi.

DHA

17 Mayıs'ta başlayan kontrollü normalleşme döneminde vakalar düştü, aşılamanın hızlanmasıyla da salgınla mücadelede olumlu bir tablo ortaya çıktı. Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, TRT Haber'e 1 Haziran sonrasını değerlendirdi. İşletmelerin yeniden faaliyete geçebileceğine inandığını söyleyen İlhan, bu durumun vaka sayılarındaki düşüş ve aşılamanın artmasıyla oluşabileceğini de hatırlatarak şöyle devam etti:

KAPALI ALANDA ŞART

"1 haftalık ortalamaya baktığımızda vakalarda yüzde 22-23'lük bir düşüş söz konusu. Açık alanlarda, belki 1 Haziran'dan sonra, çok kalabalık olmayan yerlerde maske kullanımı azaltılabilir. Ancak kapalı alanlarda sonbahara kadar maske takmaya kesinlikle devam etmeliyiz. Pazar yerine gittiğimizde, kalabalık yerlerde, markette, toplu taşımada maske takmalıyız. Boş bir caddede işe, okula giden kişiler maske konusunda esnek davranabilir. Mutlaka yanımızda maske olmalı."