Maskesiz sokağa çıkma yasağı kalktı mı? Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkacak?

Normalleşme süreciyle birlikte koronavirüs ile mücadelede bazı tedbirler sona erdi. Bu sebeple maske takvan vatandaşların gündeminde yer alan ''maskesiz sokağa çıkma yasağı kalktı mı?'' sorusuna resmi kurumlardan yanıt aranıyor. 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak yeni düzenlemelerin detaylarını içeren genelge geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı. İşte maske yasağı ile ilgili yapılan son açıklama....

Koronavirüs ile mücadelede kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabı bilindiği üzere 1 Temmuz itibariyle başladı. Normalleşme süreciyle birlikte bazı tedbirler sona erdi. Vatandaşların yoğun bir şekilde araştırdığı konular arasında yer alan "maske takmak zorunlu mu, ne zaman kaldırılacak? Maskesiz sokağa çıkma yasağı kalktı mı?" soruların yanıtları merak konusu oldu.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU NE ZAMAN KALKACAK?

Maske zorunluluğunun kalktığı bir çok ülkede delta varyantın etkin olması nedeniyle tekrar maske takma zorunluluğu getirildi. Aşıların her ne kadar delta varyantında da etkili olduğu açıklansa da ülkeler maske takma zorunluluğunu geri getiriyor.

Ülkemizde 1 Temmuz'da kısıtlamaların kalkması ile birlikte bir çok yasak rafa kalkarken, yeni dönemde maske takma zorunluluğu devam edecek. Şuan için konu hakkında güncel bir açıklama yapılmadı ve yayınlanan son genelgede de maske kullanımı hakkında yeni bir duyuru yok. Bu sebeple maske takma zorunluluğu 1 Temmuz'dan sonra da geçerli olacak.

Bakan Koca, Bilim Kurulu ardından aşılamaya ve salgına dair detayları paylaştı. Toplumsal bağışıklığın oluşmadığı dönemde maskeyi hala güvenlik çemberi içinde kullanmalıyız. En az yüzde 70 aşılama olduğu dönemde maskelerden de artık kurtulacağımız dönem olur diye düşünüyorum.'' dedi.