1 Temmuz genelgesi ile maske yasağı kaldırıldı mı? Maske zorunluluğu kalktı mı?

Normalleşme süreci 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle başlıyor. Koronavirüse karşı tedbir amaçlı uzun süredir uygulanan maske yasağı ile ilgili 1 Temmuz'da yeni bir düzenleme yapılması bekleniyordu. Söz konusu konu ile ilgili internet aramalarında ''Maske zorunluluğu kalktı mı? 1 Temmuz genelgesi ile maske yasağı kaldırıldı mı?'' soruların yanıtları haberimizde.

Koronavirüs süreci kapsamında uygulanan maske zorunluluğuna ilişkin yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan 1 Temmuz genelgesi ile birlikte maske yasağı ile ilgili düzenlemeler merak konusu oldu. Peki Maske zorunluluğu kalktı mı? 1 Temmuz genelgesi ile maske yasağı kaldırıldı mı?

MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren normalleşme süreci başlayacak. Ancak iş ortamında, sokakta, konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklerde kişi başına asgari açık alanlarda 4 metrekare, kapalı alanlarda 6 metrekare yer bırakılmak ve Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde belirtilen kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe prensiplerine uyulma şartı aranıyor. 1 Temmuz normalleşme sürecinde maske takılmaya devam edilecektir.