Maske takma zorunluluğu 1 Haziran'da kalkıyor mu? Uzmanı açıkladı

Maske takma zorunluluğunun 1 Haziran itibarıyla kalkacağı iddiası gündeme geldi. Maske zorunluluğu hakkında konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. M. Emin Akkoyunlu, ''Mesafe korunarak maskeler açık havada belki çıkarılabilir. Bu sağlık açısından bir sorun teşkil etmez. Ancak ağız ağıza oturulan ortamlarda maske takılmalıdır.'' açıklamasında bulundu.

Maske takma zorunluluğunun kalkacağı iddiaları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. "1 Haziran'da maske zorunluluğu kalkacak mı?" sorusu araştırılıyor. Türkiye'de koronavirüs vakaları tam kapanma döneminin ardından düşüşe geçti ve normalleşme için gün sayılmaya başlandı. Başkan Erdoğan daha önce 1 Haziran itibarıyla normalleşme dönemine girileceğini belirtmişti.

1 HAZİRAN'DA NORMALLEŞİYOR MUYUZ?

24 TV'de yer alan habere göre, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. M. Emin Akkoyunlu normalleşme ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akkoyunlu, "Önümüzdeki günlerde vaka sayılarının çok daha düşmesini bekliyoruz. Fakat tamamen açılmaya gitmek vaka sayılarını tekrardan yükseltebilir. Bu nedenle "kademeli" bir açılmaya gitmek gerekebilir." dedi.

MASKE ZORUNLULUĞU KALKIYOR MU?

Açık havada, rüzgarlı alanlarda virüsün bulaşı az. Ama jet akıma bağlı olarak 2 metreye kadar da enfeksiyon ulaştırılabiliyor. Bu nedenle mesafe korunarak açık havada maskeler belki çıkarılabilir. Ama ağız ağıza oturulan ortamlarda maske hala bir bariyer.