‘Masal Kent'te 51 yıllık coşku

Vadilerin Fizan'a uzandığı, balonların Arş'a yükseldiği, kırmızı rengin gökyüzüne adeta şiir yazdığı güzel atların diyarı Ürgüp'te 51. Uluslararası Bağ Bozumu Festivali, gündüz kültürel etkinlikler gece ise ünlü sanatçıların konserleriyle devam ediyor.

DURSUN TOPÇU

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının marşları ile önceki gün başlayan 51. Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali'nde, Ürgüplülerin yanında, Türkiye'nin her köşesinden gelen çok sayıda yerli ve ağırlığı Uzakdoğuluların oluşturduğu yabancı turistler gönüllerince eğleniyor. Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen festival alanında, 20 köyün yöresel ürünlerinin sergilendiği çadırları gezenler hem alışveriş yapıyor hem de Kapadokya coğrafyasını yakından tanıma imkanı buluyor.

MARKA DEĞERİNİ ARTIRDIK

Festival kapsamında bir araya geldiğimiz Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, ilçelerinin nice şair, besteci, yazar ve senariste ilham vermiş, coğrafyası ve binlerce yıllık beşeri yapısıyla dünyaya nam salan, doğa, tarih, kültür, sanat, gastronomi ve sporun önemli bir kenti olduğunu belirterek, "Böyle bir kentte doğup büyümüş olmanın sonrasında da hizmet etmenin gururu ve heyecanı tahmin edilemez. Şahsım ve ekibim görevde bulunduğumuz 4.5 yılda, % 80'i turizmden geçinen bir kentin daha refah bir yaşam sunması arzusuyla, dünyanın en elit ve mistik kentlerinden birisi olan Ürgüp'ü marka değeri olarak da o seviyeye çıkardık" şeklinde konuştu.

BAĞCILIK KÜRÜMÜZ 5 BİN YILLIK

Başkan Aktürk, bağ bozumu festivalini sadece bağ ve üzüm düsturundan çıkartıp, içine yerel yaşam izlenimlerini eklediklerini ifade ederek, "4. kez yaptığımız bu festivali her yıl bir adım ileriye taşıma gayretinde bulunduk. Ki tarımı ve turizmi birleştiren bir sembol haline getirdik. Ürgüp'ün 5 bin yıllık bağcılık kültürünü turizmle entegre edip daha göz önünde olmasına gayret ettik. İçerisinde kültür, sanat, aktivite, yarışma, eğlence, müzik, folklor, dans, gibi birçok unsuru barındıran 51. Uluslararası Bağ bozumu Festivali'mizde gerek Ürgüplü vatandaşlarımızın gerekse misafirlerimizin gönüllerince eğlendiği 4 gün geçirmelerini diliyorum" dedi.

GÜLŞEN KUTLU VE ECE MUMAY'DAN MÜZİK ZİYAFETİ

51. Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali kapsamında önceki akşam Türkiye'nin en iyi bozlak okuyan sanatçılarından Gülşen Kutlu sahne aldı. İsmail Özkan ve Mine Geçili'nin eşlik ettiği Gülşen Kutlu birbirinden güzel şarkıları ile festivale katılanlara eşsiz bir gece yaşattı. Dün akşam ise gençlerin 'Peri'si Ece Mumay sahne aldı. Her iki konser sonunda Başkan Mehmet Aktürk sanatçılara hediye takdim etti.

Not: 51. Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali'nin önceki gün ki açılışına Nevşehir milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Filiz Kılıç, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp Kaymakamı Refik Özsoy, Nevşehir Valisi Ali Fidan, parti temsilcileri, Ürgüplüler ile çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı.