MASAK'ın 115 eski personeli gözaltında: Başkentte kritik FETÖ soruşturması

Ankara Emniyeti, MASAK'ın eski personellerinden 115 kişi hakkında FETÖ soruşturması başlattı. İddiaya göre, söz konusu şüpheliler başta Başkan Erdoğan olmak üzere pekçok siyasetçi ve bürokratın kimlik numarasıyla sistemde sorgulama yaptı.

Ankara Emniyeti son ayların en kritik soruşturmalarından birine daha imza atıyor. 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Mali Suçları Araştırma Kurulu’na alınan 115 çalışan için FETÖ soruşturması başlatıldı. İddiaya göre Kasım 2019’da MASAK’tan başka kurumlara gönderilen 115 şüpheli Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile birçok siyasetçi ile bürokratın TC kimlik numaraları ile sistemde sorgulama yaptı.

ŞÜPHELİLER BYLOCK KULLANIYOR

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri savcılığın talimatı üzerine düğmeye bastı. Gözaltı kararı verilen 115 şüpheliden bazılarının FETÖ’nün kriptolu haberleşme ağı ByLock kullandıkları belirlendi. Soruşturmada bazı şüphelilerin de FETÖ’nün ankesörlü arama listesinde izlerine rastlandı. FETÖ’nün mahrem sorumluları ile irtibata geçtikleri tespit edilen şüpheliler arasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyenler olduğu belirtiliyor.

“DEŞİFRE OLMAYIN” TALİMATI…

Soruşturma kapsamındaki şüphelilerin emniyetteki 4 günlük sorgularında 17-25 Aralık yargı darbesi girişimi sonrasında “kendinizi deşifre etmeyin” talimatı aldıklarını itiraf ettikleri ileri sürüldü. Sulh Ceza Hakimliği ifadelerin tamamlanması için 4 günlük ek gözaltı süresi verdiği şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.