Marmaris'te her yağış felakete dönüşüyor

Yazın çıkan yangında binlerce hektarlık ormanı kül olan Marmaris'te şimdi de yağışlar nedeniyle çevre felaketi yaşanıyor. Sağanak sonrası denize sürüklenen atıklar, rüzgarla birlikte plajları çöplüğe çevirdi.

ENDER TÜRKKAN

Marmaris'te geçtiğimiz yaz çıkan yangında binlerce hektarlık zümrüt yeşili ormanlık alan küle döndü. Ormanlık alanlarını kaybeden ilçede neredeyse her sağanak yağış çevre felaketine dönüşmeye başladı. İlçede etkisini gösteren şiddetli yağmur sebebiyle Siteler Mahallesi'nde cadde ve sokakları su bastı. İçmeler'de ise meydana gelen heyelan, bölgedeki yolun tek şeridinin trafiğe kapatılmasına yol açtı.

SAHİL ÇÖP YIĞININA DÖNDÜ

Yağışın olumsuz etkilerinden çevre de nasibini aldı. Dağlardan sürüklenen toprak ve atıklar, yine dere yataklarını doldurdu, yine son durakları olan körfezi çamur rengine büründürdü. Duyarsız vatandaşların çöp yerine ortalığa atılan materyaller ise dereler üzerindeki yolculuğun ardından denize döküldü. Rüzgar ve dalgalar, atkıları tekrar karaya yolladı. Sahillerdeki çöp yığınlarını görenler, kirli manzaraya ve duyarsızlığa isyan etti. Sosyal medyada "Doğa, insana 'alın çöpünüzü bir daha atmayın' mesajı bırakmış anlayana!" gibi yorumlar yapıldı.