Marmaris'te açık hava tatil

Bayram tatilinde nüfusu 1 milyona yaklaşan Marmaris, açık hava oteline döndü. Otellerde yer bulamayıp tatili ucuza getirmek isteyen yüzlerce kişi, plajlarda, otomobillerde; hatta çocuk parklarında sabahladı.

ENDER TÜRKKAN

Kurban Bayramı tatili 9 gün olunca milyonlarca kişi memleketlerine ya da tatil beldelerine akın etti. Özellikle Muğla Marmaris'in turistlerle 300 bine ulaşan nüfusu bayramda bir milyona yaklaştı; ilçedeki otellerde yer kalmadı.

GECE DAHA KALABALIK

Tatil yapmak isteyen ancak bunu ucuza mal etmeyi planlayan bazı vatandaşlar çözümü açık havada konaklamakta buldu. Halk Plajı'nda çadır kurulması yasak olsa da bu durum aileleri durduramadı. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu yüzlerce kişi, plajda sabahladı. Plaj, akşamları da en az sabah saatleri kadar kalabalıktı. Otomobilleri olanlar ise daha şanslı. Ulusal Egemenlik Caddesi'ndeki park etmenin yasak olduğu şeritler dahil sokaklar, caddeler içlerinde uyuyanların bulunduğu araçlarla doldu.

KAYDIRAKLAR BİLE YATAK OLDU

AKŞAM'ın objektifine ilginç kareler de yansıdı. Bazı tatilcilerin çocuk parklarındaki kaydıraklarda uyuduğu görüldü.

Park halindeki araçlar, tatilcilere otel oldu.

Otomobile sığmayan biri, ayağını açık kapıdan sandalyeye uzattı.

ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİLER

Marmaris'te tatilciler geçtikleri, oturdukları, yattıkları yerleri çöplüğe çevirdi. Yere atılan alkollü-alkolsüz içecek ve atıştırmalık yiyecek ambalajları temizlik işçileri tarafından toplandı ancak kısa süre sonra ortaya aynı manzara çıktı.