Marmaris limanında tadilat eziyeti

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, Marmaris Yat Limanı'nda yürüttüğü çevre düzenlemesi çalışmaları bitmediği için, yüzlerce esnaf ve binlerce vatandaş mağdur durumda

ENDER TÜRKKAN

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris'te Kordon ve Yat Limanı'nda geçtiğimiz ocak ayının başından bu yana yürütülen 34 milyon TL bütçeli altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları, ilçenin kâbusu haline geldi.

15 NİSAN'DA BİTECEKTİ

Önce 15 Nisan ardından 15 Mayıs'ta tamamlanacağı kaydedilmesine rağmen bitmek bilmeyen çalışmalar uzadıkça mağduriyetler de derinleşiyor. Eskileri söküldükten sonra zemine döşenen taşlar yerlerine iyi oturtulmadı, neredeyse yarısı kırıldı. İş makinelerinin zeminin yeni döşemelerinin üzerinde çalışması görenlerini şaşırttı. Kırık sayısı her geçen gün artmaya, onlarca restoranın bulunduğu limandan müzikten çok, üzerine basılan taşlardan yükselen "takır tukur" sesleri duyulmaya başladı.

"PARALAR BOŞA HARCANDI"

Milyonlarca liranın boşa harcandığını dile getiren halk duruma tepkili. Konu hakkında vatandaşlardan kendilerine şikayet yağdığını kaydeden AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, inşaatının bitirilmemesinin turizme de zarar verdiğine dikkat çekti.

"MAYINLI SAHA GİBİ"

Yapılan çalışmalardan kötü sonuç alındığını belirten Mete, şöyle konuştu: "Parke taşı diye döşediği malzemelerin yarısı kırık, mayınlı sahada yürür gibi yürüyorsunuz. Milyon dolarlık teknelerin önünde hâlâ inşaat molozları durmaya devam ediyor ve inşaat hızına baktığımızda da bunun devam edeceği gözüküyor."