İstanbul'da deprem mi oldu? Son depremler Türkiye: Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberi

İstanbul'da deprem mi oldu? sorusu yoğun bir şekilde aratılıyor. İstanbul'da ve Marmara'da hissedilen depremler vatandaşları korkuttu. Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberi yoğun bir şekilde aratılmaya başladı. Dün akşam peş peşe gerçekleşen depremler vatandaşları tedirgin etti. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre deprem Yalova Açıkları'nda saat 22.32'de 3.7 şiddetinde gerçekleşti. İşte gerçekleşen son depremler...

İstanbul'da deprem mi oldu? sorusu yoğun bir şekilde aratılıyor. İstanbul'da hissedilen depremler vatandaşları korkuttu. Kandilli Rasathanesi son depremler aramasını yapan binlerce vatandaş depremin kaç şiddetinde olduğunu öğrenmek istiyor. Marmara'da dün akşam peş peşe depremler meydana geldi. Dün Yalova'da saat 22.32'de gerçekleşen deprem vatandaşları tedirgin etti. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre deprem 3.7 şiddetinde gerçekleşti. İstanbul'da ve Marmara'da yaşanan son depremler ile ilgili detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz

Son dakika deprem haberleri;

Girit Adası, Akdeniz'de Saat 17.18'de 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

DÜN AKŞAM GERÇEKLEŞEN SON DEPREMLER

Yalova açıklarında saat 22.36'da 3.7 şiddetinde meydana geldi. Depremin derinliğinin 3.7 km olduğu bilgisi paylaşıldı.

Marmara, saat 20.09'de 3. kez sallandı. Yalova açıklarında meydana gelen depremin şiddeti 3.4 derinliği ise 4.6 km olarak açıklandı.

Marmara, saat 20.04'de ikinci kez sallandı. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre depremin şiddeti 3.3, derinliği ise 5.2 km.

Marmara'da saat 19.52'de gerçekleşen 4.1 şiddetindeki deprem vatandaşları korkuttu. Depremin derinliğinin 10.3 km olduğu açıklandı. Deprem Yalova, İstanbul ve çevre illerden hissedildi.

AFAD'DAN ULUSAL TADBİKAT

Kahramanmaraş'ta, 7,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu gereği 3 günden bu yana devam eden tatbikat sona erdi.

Vali Vahdettin Özkan, Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, tatbikatın geleceğe yönelik yapılacak hizmetler açısından kıymetli olduğunu söyledi.

Ulusal boyutta gerçekleştirilen tatbikatın Kahramanmaraş merkezli uygulandığını anlatan Özkan, "Farkındalık açısından, yaşanabilecek bir deprem anında yapılacakları öğrenmemiz, ilke, tarz haline getirmemiz açısından bu tatbikatlar çok önemli." dedi.

Tatbikatın Kahramanmaraş merkezli yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Özkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD yöneticileri ve tatbikatta yer alan herkese teşekkür etti.

Tatbikatla deprem anında yaşanacak eksikliklerin ortaya çıktığını kaydeden Vali Özkan, şöyle konuştu:

"Eksiğimiz gediğimiz neydi, onları tespit ediyoruz. Operasyonlardan çıkaracağımız dersler nelerdir, onları ortaya koyduk ve ortaya koymaya devam edeceğiz. Bunun en önemli çıktısı olarak sadece kağıt üzerinde değil Kahramanmaraş İl Afet Müdahale Planı'nı güncelleyeceğiz. Tatbikatın vermiş olduğu tecrübeler, yaşanan eksiklikleri plana giydirmek suretiyle planımızı güncelleyeceğiz. Bu plan, eski planlar gibi rafta kalan planlardan olmayacaktır. Bunu Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla bütün öğrencilerimize, velilerimize verilen farkındalık eğitimleri ve ödevlerle, yapılacak uygulamalarla herkes bu işin farkında olacak."

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ifade etti.

Tatbikatlarla olabildiğince riskleri azaltmaya çalıştıklarını ifade eden Güngör, "Bizim her zaman depreme karşı diri ve hazır olmamız lazım. Kurumlarımızın bu alandaki koordinasyonundan son derece mutluyuz. Eksikliklerimiz vardı, bunları da yerine getirmemiz lazım." diye konuştu.

Toplantı, sunumların yapılmasıyla sona erdi.

VALİ MUAMMER EROL'DAN AÇIKLAMA

Yalova Valisi Muammer Erol, Marmara Denizi Yalova açıklarında meydana gelen 4,0 büyüklüğündeki deprem nedeniyle hasar ve olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.

Erol, yaptığı açıklamada, 4,0 büyüklüğündeki depremin ardından kurumlarla irtibat halinde olduklarını vurgulayarak, "İlimizde meydana gelen depremin ardından herhangi bir hasar ve olumsuzluk yaşanmamıştır." dedi.

Bu arada deprem sonrasında panik yaşayan vatandaşların, evlerinden çıkarak güvenli bölgelere geldiği görüldü.

Esnaf Ömer Temel, deprem sırasında iş yerinin kapısında arkadaşlarıyla sohbet ettiğini anlatarak, "İnsanlar, 'deprem oluyor' diye bağırıp çığlık çığlığa dışarıya çıktı. Kısa süreli oldu ancak etkisini hissettik." diye konuştu. 

OKAN TÜYSÜZ: 5.8'LİK DEPREMLE İLGİSİ YOK

Bir televizyon kanalında canlı yayınına bağlanan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, deprem ile ilgili soruları yanıtladı. Tüysüz, Yalova açıklarında meydana gelen ve İstanbul'da hissedilen 4,0 büyüklüğündeki depremin 26 Eylül tarihinde Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem ile ilişkisi olmadığını bildirdi. Tüysüz, Yalova açıklarında meydana gelen depremin 17 Ağustos 1999'daki depremin fay hattında kırıldığını ve artçı sarsıntıların devam ettiğini sözlerine ekledi.

REVİZE DEPREM NEDİR?

Revize deprem; gerçekleşen depremin değerlendirmesi yapıldıktan sonra daha net olarak hesaplanmış sonuca denir.

ARTÇI DEPREM NEDİR?

Dünyanın en büyük doğal afetleri arasında yer alan depremlerden sonra aynı bölgede artçı depremler meydana gelir. Artçı deprem ana depremden sonra gelen hafif depremdir. Artçı sarsıntılar ana depremin oluştuğu merkezde gerçekleşir fakat daha düşüktür. Artçı deprem ana deprem sonrası 2 ila 3 ay devam edebilmektedir. Küçük sarsıntılar şeklinde olan deprem giderek şiddetini daha da kaybederek seyrekleşir.