Marmara'da kar sevinci

Yurdun batısından giriş yapan soğuk hava dalgasıyla birlikte kar yüzünü gösterdi. Marmara'da etkili olan yağışın ardından İstanbul'un yüksek kesimleri beyaza büründü.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı. Marmara Bölgesi'nde sıcaklılar 10 derece birden düştü. Edirne Keşan'da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışıyla ilçe beyaza büründü. Çocuklar okullarının bahçelerinde, teneffüs saatlerinde kar topu oynayarak karın tadını çıkarttı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece olduğu Tekirdağ'da, kar yağışı gün boyu devam etti. Malkara ve Muratlı ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

TAKSİM'DE SULU KAR

Günler öncesinden yapılan uyarıların ardından İstanbul'a da kar yapışı gelmeye başladı. Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülürken bazı bölgelerde de karla karışık yağmur etkili oldu. Anadolu Yakası'nda Kartal'da Aydos Tepesi ve çevresi beyaza büründü. Pendik, Tuzla, Ümraniye, Ataşehir, Üsküdar, Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt ve Taksim'de sulu karın yağdığı gözlendi.

GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞTÜ

Kocaeli'de etkisini gösteren yağmur, kış turizmin önemli merkezlerinden Kartepe'de kar yağışına dönüştü. Bolu ve Sakarya'da da kar sevinci yaşandı. Abant Gölü Milli Parkı beyaz örtüyle kaplandı. Bolu Dağı'nda da sis sebebiyle görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düştü.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de fırtına ve sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağı- şı etkisini gösterdi. Yenice ilçesinde öğle saatlerinde havanın soğuması ile kar yağışı başladı. Kar yağışını fırsat bilen öğrencileri ise stres atmak için okul bahçe- lerinde, kartopu oynayıp gönüllerince eğlendi.