Marmara depremi uyarısı! İstanbul'la ekonomi de çöker

Olası Marmara depremi için uyarıda bulunan Prof. Naci Görür, “Ekonominin çarkları durur. Marmara bölgesi diz üstü çöker. Çünkü burası ülkenin can damarı” dedi.

Akşam

Gölcük'te 17 Ağustos 1999'da 7.4 büyüklüğünde meydana gelen Marmara depremi, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Düzce ve Yalova'da yıkıma yol açtı.

Türkiye, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmaya çalışıyor. 51 bine yakın vatandaşın hayatını kaybettiği felaketten sonra uzmanların İstanbul depremi için uyarıları devam ediyor.

5 MİLYON KİŞİ ETKİLENİR

Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara depremine karşı önlem alınmazsa kent nüfusunun üçte birinin göçük altında kalma tehlikesi olduğunu belirtti. 100 bin yapının göçeceğini ifade eden Görür, bu yapıların 1 milyon daireye eşit olduğunu ve her dairede 5 kişinin olduğunu varsayarak 5 milyon insanın doğrudan etkileneceğini dile getirdi. "Marmara depremi olduğu takdirde Marmara bölgesi ekonominin çarkları durur. Marmara bölgesi diz üstü çöker" diyen Görür, "Türkiye'nin ekonomi, ticaret ve üretim özelliklerinin can damarı Marmara'dır. O zaman Türkiye duraklar. Ekonomik olarak bağımsızlığını kaybeder."