Hafta sonu market çalışma saatleri neler? Marketler ne zaman kapanıyor, kaçta açılıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir uygulanan sokağa çıkma yasağının uygulandığı günden bu yana market çalışma saatleri araştırılıyor. 1 Mart itibariyle yeni bir düzenleme yapılırken aynı zamanda yayınlanan genelge sonrasında değişen market çalışma saatlerinin hafta içi ve hafta sonu yasağında nasıl olduğu alışveriş yapmak isteyenler tarafından merak ediliyor. İşte hafta içi hafta sonu market bakkal çalışma saatleri...

Hafta içi marketler(bakkallar) hangi saatlerde açılıp kapandığı sık sık merak konusu olur. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bilindiği üzere belli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Bu süreçte marketler belli bir süre açılıp kapanmaktadır. Hafta sonu içi ise ayrı bir saat dilimi uygulanmaktadır. Peki Marketler ne zaman kapanıyor? Hafta içi hafta sonu market çalışma saatleri neler?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede yasaktan muaf olan kurum ve kuruluşlar duyurulmuştu. Genelgeye göre market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler hafta içi kısıtlama sürecinde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere belirlenen saatlerde hizmet verecek

MARKETLER KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

1 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı'nda, uygulanmakta olan tedbir ve kuralların illerin risk grubuna göre kademeli olarak esnetilmesi kararlaştırılarak kontrollü normalleşme sürecine dair temel usul ve esaslar yeniden belirlendi.

Daha önce yayımlanan genelgelerde açılış- kapanış saatleri belirlenmiş olan bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi iş yerlerinin açılış- kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00 ile 20.00 saatleri arası olarak güncellendiği aktarıldı.

BİM, A101, ŞOK, MİGROS ÇALIŞMA SAATLERİ

Ses Kapa

Süre 0:01

Toplam Süre 0:01

Hafta içi ve hafta sonu cumartesi: 10.00- 20.00 arası çalışıyor.

Hafta sonu pazar: 10.00- 17.00 arası çalışıyor.

BAKKALLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

Yayınlanan yeni düzenlemeye göre bakkallar 7.00-20.00 arası açık olabilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek ancak sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonlarında, marketlerde alkol satışı yapılmayacak.

HAFTA SONU MARKETLER KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

İçişleri Bakanlığı, valiliklere "İşyerlerinin Çalışma Saatleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, düşük, orta, yüksek riskli illerde market, manav, kasap, berber, kuaför, güzellik salonu vb. saat 07.00-20.00 arasında açık olacak.

Genelgede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında daha önce bazı iş yerlerinin açılış ve kapanış saatlerine sınırlamalar getirildiği anımsatıldı.

Vaka sayılarında yaşanan düşüş ve salgının seyrinde görülen yavaşlama üzerine 1 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda kontrollü normalleşme sürecine ilişkin temel usul ve esasların belirlendiğine işaret edilen genelgede, Sağlık Bakanlığınca tespit edilen kriterlere göre illerin düşük, orta, yüksek, çok yüksek olarak 4 ayrı risk grubuna ayrıldığı anımsatıldı.

Her bir risk grubunda uygulanacak tedbirlerin açıklandığı ifade edilen genelgede, düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile müşterilerine iş yerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkanı getirildiği hatırlatıldı.

Genelgede, daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan, bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı gibi iş yerlerinin açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlendiği ifade edildi.

Genelgede ayrıca, vali ve kaymakamlarca belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınacağı kaydedildi.