Cumartesi Pazar hafta sonu marketler saat kaça kadar açık, ne zaman kapanıyor? Marketler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor?

Marketlerin açılış ve kapanış saatleri koronavirüs sürecinde değişiklik göstermekte. Sokağa çıkma yasağı saatlerinde yeni bir düzenleme yapılmasıyla marketlerin çalışma saatlerinde de değişiklik oldu. Normalleşme döneminde yeniden güncellenen Marketler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor? Cumartesi Pazar hafta sonu marketler saat kaça kadar açık, ne zaman kapanıyor?

Hafta sonları market çalışma saatlerinde değişiklik olduğundan vatandaşlar çalışma saatlerini sıklıkla araştırmaya devam ediyor. İnternet aramalarında "marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor, hafta sonu çalışma saatleri nasıl?" sorularına ilişkin cevapları araştıranlar için detayları bu haberimizde derledik. İşte hafta sonu market çalışma saatleri ile ilgili detaylar...

Sokağa çıkma yasağının saatleri değişince marketler de ona göre çalışma düzeni oluşturdu. Yeni düzenlemede hafta içi sokağa çıkma yasağı saat 22.00-05.00 saatleri arasında. Hafta sonu ise Cumartesi günü saat 22.00-05.00 arasında uygulanacak. Pazar günleri ise yurt genelinde sokağa çıkma yasağı var.

Yeni düzenlemeye göre Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma-Cumartesi marketler saat 09.00 - 21.00 saatleri arasında açık olacak. BİM, A101, ŞOK, Migros gibi zincir marketler de 09.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

HAFTA SONU (PAZAR GÜNÜ) MARKETLER HANGİ SAATLERDE AÇIK?

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcıların 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebileceği, vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarının karşılanmasıyla sınırlı olmak ve engelli vatandaşlar haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecekleri aktarılan genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin açık olacağı aktarıldı.

Online market ve yemek sipariş firmalarının hafta içi ve hafta sonu 07.00-00.00 saatlerinde evlere veya adrese servis şeklinde çalışabilecekler.

Zincir marketler başta olmak üzere çeşitli işyerleri tarafından açılış veya belirli gün ya da saatlere özgü genel indirim uygulamalarının oluşturduğu yoğunluğun önüne geçilebilmesi için indirim uygulamalarının en az bir hafta sürecek şekilde uzun periyodlarla yapılması gerekmektedir.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan pazar günlerinde marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecektir.