Maraş depreminin duygusal yıkımına online eğitim desteği

Türkiye'nin her yerinde depremin yarattığı olumsuz etkileri aşmak isteyen vatandaş çareyi online eğitimlere katılmakta buluyor.

Asrın felaketinin maddi zararı karşılansa da yakınlarını kaybedenlerin acısı ve korkusu sürüyor. Sadece deprem bölgesinde değil Türkiye'nin her yerinde, depremin yarattığı bu olumsuz etkileri aşmak isteyen vatandaş ise çareyi online eğitimlere katılmakta buluyor. Konuyla ilgili bilgi veren zihin eğitmeni Burak Dalgül, şunları kaydetti: "Zihnimiz, bizim doğuştan sahip olduğumuz algılama aracımızdır. Yani; hayatımızda deneyimlediğimiz her şeyi zihnimiz ile algılarız. Fakat bu noktada her birimizin herhangi bir durumu algılama biçimimiz çok farklıdır. Çünkü algılama biçimimize yön veren iç etkenler, her birimiz için bambaşkadır. Korku gibi çok derin ve güçlü duygular, bizim akıl ve zekâ araçlarımızı paralize ederek devre dışı bırakır."

ZİHNİNİZİ EĞİTİN

"Bunun doğal sonucu olarak kişi, sağlıklı düşünemez ve deprem gibi güçlü bir deneyimin içinde sıkışıp kalır. Oysaki; bir insan, 'korku' kavramının gerçekte ne olduğunu ve nasıl o korkusunu kolaylıkla aşacağını bilse, hayatında var olan tüm korkularını kolaylıkla aşar. Zihnini eğiten bir insan, kendi hayatının direksiyonuna geçer ve nereye, ne şekilde, nasıl gideceğine kendisi karar verir. Yaşamın içerisindeki ustalık, zihnimizi eğitmekten geçer. Çünkü her şey ama her şey zihnidir."