Manavgat'ta halka konuta CHP engeli

“CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, orman yangınında mağdur olan vatandaşlara, ‘hak sahipliği' için imza attırmayıp ikinci kez mağdur olmalarına yol açtı. CHP'li belediye de TOKİ konutlarına engel çıkardı.”

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Öz, orman yangınlarında mağdur olan vatandaşları CHP teşkilatı ile belediyenin ikinci kez nasıl mağdur ettiğini şöyle anlattı:

177 KONUT TESLİM EDİLDİ

"Manavgat'taki orman yangınından 34 mahalle etkilenirken, AFAD tarafından 467 adet ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 202 adet olmak üzere toplam 669 adet hak sahibi ilan edildi. Bu konutlardan 250 adedi tamamlanmış olup, 177 adedi ilgili hak sahiplerine teslim edildi. Hak sahipliği verilerken süresinde müracaat, hisseli tapularda muvafakat, tapu sorunları ve ölü hak sahipliği işlemleri çözümü farklı zamanlarda sonuçlandırıldığından, konut yapımı başlama tarihleri değişti. Konutların ihale tarihi Ağustos 2021 olmasına rağmen, ihale yılı dolmadan 16 Haziran 2022'de ilk konut teslimatı yapıldı. "

VATANDAŞLARI KANDIRDI

"CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, 19 Ağustos ve 21 Eylül 2021'de yanan mahallerde, maliyetleri o dönem belli olmayan evler için mağdur durumda olan vatandaşlardan hak sahipliği için imza atmamalarını istemişlerdi. CHP İlçe Başkanı'nın sözlerine inanan bazı vatandaşlar TOKİ'yle sözleşmelerini çok geç yaptı yada hiç yapmayarak mağdur oldu. Aynı CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar, daha yazdıklarının mürekkebi kurumadan bugün çıkmış, 'Bu evler neden zamanında yapılmadı' diye soruyor. Buna 'kaptıkaçtı siyaseti' derler."

Manavgat'ta ilk konutlar, hak sahiplerine 16 Haziran 2022 yılında teslim edilmişti.

TOKİ'Yİ ENGELLEDİLER

"Geçen yıl, Çeltikçi Mahallesi'nde bine yakın konutun yer alabileceği 100 dönümlük mülkiyete ait mera alanı bulduk. Bu alanın mera vasfından çıkarılması ve toplu konut yapımı için tapusunun TOKİ'ye devredilmesi amacıyla çalışmaları tamamladık. Biz tam tapudan devir işlemlerini yapmak üzereyken, Manavgat Belediyesi, 'Bu arsa benim' diyerek idare mahkemesine dava açtı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Dolayısıyla yapılacak olan bin konutluk proje Manavgat Belediyesi tarafından engellendi."