Mamak'ta yılın ilk lavanta hasadı Emine Erdoğan'dan

Emine Erdoğan, Başkent'in doğu girişini süsleyen Mamak Belediyesi Lavanta Bahçesi ve Ekolojik Köy'ü ziyaret etti. Kadınlarla birlikte lavanta hasadı yapan Erdoğan, kendi topladığı meyve ve sebzelerin tadına da baktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Mamak Belediyesi tarafından Gökçeyurt Mahallesi'nde kurulan Lavanta Bahçesini ve Ekolojik Köy'ü ziyaret etti. Ekolojik Köy'de Mamak'ın coğrafi işaretli, Kutludüğün ekşi maya ekmeklerinin yapıldığı bölümü gezen Emine Erdoğan, burada çalışan kadınlarla sohbet etti ve bu lezzetli ekmeğin tarifini bizzat Mamak'ın hamarat hanımlarından dinledi.

GAZETECİLERE EKMEK İKRAM ETTİ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin de eşlik ettiği ziyarette Emine Erdoğan, taş fırından çıkararak tadına baktığı ekmeklerden gazetecilere da ikram etti. Köyde yetiştirilen meyve ve sebzelerin kurutulduğu "Gıda Kurutma Atölyesi'ne geçen Emine Erdoğan'a, kimyasal ilaç kullanmadan yapılan üretim teknikleri hakkında bilgi verildi.

ERDOĞAN'DAN 'SIFIR ATIK' VURGUSU

Sıfır atık ve geri dönüşüme her fırsatta vurgu yapan Erdoğan, ürünlerin paketlenmesinde plastik yerine cam kavanoz, naylon poşet yerine bez torba kullandıklarını anlatan kadınları tebrik ederek, memnuniyetini ifade etti.

Emine Erdoğan, üretimin, sürdürülebilir tarım teknikleri ile doğa ve toprak korunarak yapılmasının öneminin altını çizdi. Ata tohumundan organik meyve ve sebzelerin yetiştirildiği Eko Bahçe'yi de ziyaret eden Emine Erdoğan, topladığı bazı meyve ve sebzelerin tadına da baktı. Ata tohumlarının korunduğu tohum ambarını da gezen Erdoğan, buradaki tohum çeşitleri hakkında bilgi aldı. Lavanta Bahçesi'nde hasada katılan Emine Erdoğan, MAKOP (Mamak Kadın Kooperatifi) bünyesinde çalışan kadınlarla sohbet etti. Kadın istihdamını destekleyen Mamak Belediyesi'nin hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Lavantalar arasında fotoğraf çektiren Emine Erdoğan, lavanta kullanılarak üretilen yağ, sabun ve kolonyaların satışının yapıldığı yeri de ziyaret etti. Erdoğan'a çalışanlar tarafından lavanta kolonyası hediye edildi.

Emine Erdoğan'a lavanta bahçesi gezisinde Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de eşlik etti. Ziyarette Emine Erdoğan, Mamak Kadın Kooperatifi bünyesinde çalışan kadınlarla ve çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Lavanta bahçesindeki ilk hasada katılan Emine Erdoğan, MAKOP bünyesinde çalışan kadınlarla sohbet etti.

'KADINLARIMIZIN ELİ, DOKUNDUĞU HER ALANA GÜÇ KATIYOR'

Arıcılık Atölyesi"nde bulunan, geçmişte kullanılmış ve modern arı kovanlarını inceleyen Emine Erdoğan'a, nefes darlığı gibi bazı rahatsızlıklarda uygulanan arı havası (api-air) yöntemi anlatıldı. Emine Erdoğan'a atölyede, peteklerden süzme bal elde edilmesini sağlayan makinalar gösterildi. Sezonun ilk süzme balının dolumunu yapan Emine Erdoğan'a, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, bal ikramında bulundu. Emine Erdoğan, coğrafi işaretli ravak yoğurdu, peynir, salça, bal, reçel gibi ürünlerin satıldığı köy marketini gezerek, çalışanlarla sohbet etti, bazı ürünlerin tadına baktı.

MAMAK BELEDİYESİ'NE ÖVGÜ

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ankara'da Mamak Belediyesi tarafından kırsal turizmi canlandırmak için hayata geçirilen Ekolojik Köy'ü ziyaret ettim. İlçe sakinlerine hem ekonomik destek hem de istihdam olanağı sağlayan proje hakkında bilgi aldım. Yöresel ürünlerin satış noktasını, sebze ve meyve bahçesini, arıcılık atölyesi ile ata tohum ambarını inceleme fırsatı buldum. Dalından koparılan elmanın kokusu da tadı da bir başka... Özenle yetiştirilen lavantaların nasıl çeşit çeşit şifalı ürüne dönüştüğünü ise tarlasında, ustalarından öğrendim" diye yazdı.

EMEKÇİ KADINLARA KAZANÇ

Emine Erdoğan bir başka paylaşımında ise "Ekolojik Köy'de Mamak Kadın Kooperatifi tarafından üretilen ve satışa sunulan el yapımı ürünler emekçi kadınlarımıza kazanç oluyor. Yerli üretimin desteklenmesinde kadın kooperatiflerimizin katkısı yadsınamaz. Şüphesiz kadın eli dokunduğu her alana güç katıyor. Yeşil belediyecilik anlayışıyla sürdürebilir geleceğe destek veren Mamak Belediyesi'ni kutluyor, azimli kadınlarımıza bereketli, bol kazançlar diliyorum" diye yazdı.

MUSİKİ MUALLİM MEKTEBİ'NDEN ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞ İMKÂNI

Mamak Belediyesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında Musiki Muallim Mektebi'nde eğitim alan öğrenciler, üniversiteye doğrudan geçiş yapabilecek.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, eğitime verdiği önem ve imza attığı çalışmalarla Mamak'a değer katmaya devam ediyor. Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, Mamak Belediyesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında yapılan protokolle, öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) barajı geçmeleri halinde tekrar yetenek sınavına tabi tutulmadan doğrudan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne geçiş yapabileceklerini söyledi.

ÜNİVERSİTENİN HAZIRLIK SINIFI GİBİ OLACAK

Düğmeci, "Eylül ayında duyuruya çıkacağız. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi hocaları, başvuru yapan öğrencileri yetenek taramasına tutacak. Sonrasında öğrenciler, hocaların uygun gördüğü ve yeteneklerine göre yönlendirdikleri alanlarda bir yıl boyunca müzik eğitimi alacaklar. Öğrenciler istemeleri halinde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde müzik eğitimlerine devam edebilecekler. Tabii bunun için üniversite sınavında barajı geçmeleri gerekiyor. Musiki Muallim Mektebi'nin üniversitenin hazırlık sınıfı gibi olacağını söyleyebiliriz. Buranın fonksiyonu açısından önemli bir değer katacak. Burayı tüm sanatçı ve sanatseverlere açıyoruz. Ankara için, Türkiye için önemli bir sanat merkezi olsun istiyoruz" dedi.

CUMHURİYET'İN İLK KONSERVATUVARI

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Çok şükür Musiki Muallim Mektebimiz eski günlerine geri döndü. Biliyorsunuz Musiki Muallim Mektebimiz, Cumhuriyet tarihimizin ilk konservatuvarı... Göreve geldiğimiz günden itibaren burayı eski günlerine döndürmek için çalıştık. Çok şükür bugün emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Artık üniversiteli olmak Musiki Muallim Mektebimizden geçiyor. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile imzaladığımız protokol kapsamında Musiki Muallim Mektebi'nde eğitim alan öğrenciler, üniversiteye doğrudan geçiş yapabilecek" diye konuştu.

MAMAK'TA TURNUVA RÜZGARİ ESTİ! ŞAMPİYON EGE MAHALLESİ

Spora önem veren sporcuya desteğini esirgemeyen Mamak Belediyesi, düzenlediği turnuvalarla yaz ayları dolu dolu geçiyor. Özellikle Mutlu Ege Millet Bahçesi'nde Mahalleler Arası 3x3 Basketbol Turnuvası'na Mamaklılar büyük ilgi gösterdi. Mamak'ın 16 mahallesinden takımını kurup turnuvaya katılan gençler, kıyasıya rekabet etti. Basketbol turnuvasında Ege Mahallesi birinci, Saimekadın Mahallesi ikinci, Başak Mahallesi ise üçüncü oldu. Mutlu Ege Millet Bahçesi'nde tenis turnuvası da düzenlendi. Teniste Ertan Agay birinci, Yücel Karaağaç ikinci, Temel Selim üçüncü oldu. Başkan Köse, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Mamak'ımızın Başkent 'in bir spor merkezi, turnuvaların adresi olması için çalıştık. Bu çalışmalar karşılığında Mamak'ımızdan spor haberleri eksik olmuyor. İlçemiz artık maçlar, spor müsabakaları, kurslarımız ve turnuvalarımızla anılıyor. Mutlu Ege Millet Bahçemizde gerçekleştirdiğimiz basketbol ve tenis turnuvalarımız çalışmalarımıza en güzel örnek. Turnuvalara katılan tüm sporcu kardeşlerimi kutluyorum" dedi.

YAZ-KIŞ SPORA DEVAM EDECEĞİZ

Mamak Belediyesi'nin 23 Haziran'da başlattığı yaz spor kurslarından eğitim alan 12 bin 666 öğrenci, maratonu başarıyla tamamladı. Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda düzenlenen Yaz Spor Kursları Kapanış Şöleni'nde Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ve Başkan Köse öğrencileri yalnız bırakmadı. Masa tenisinin başına geçen Başkan Murat Köse ve Kaymakam Sırmalı, bol alkış aldı. Başkan Köse, kapanışta yaptığı konuşmada, "Biz istiyoruz ki Güzel Mamak'ımızda her bir çocuğumuz en az bir spor dalında lisans sahibi olsun. Bu yüzden birçok farklı alanda ücretsiz kurs imkânı sağlıyoruz. Yaz spor kurslarımız sona erdi ancak yeni eğitim öğretim dönemi ile beraber yine öğrencilerimizle, çocuklarımızla bir arada olacağız. Mamak'ta yaz kış spor demeye devam edeceğiz" dedi.

MAMAK MAHALLELERİNDE ŞENLİK EKSİK OLMADI

Mamak Belediyesi, yaz şenliklerini mahallelere taşıdı. Her akşam bir mahallede düzenlenen şenliklerle Mamaklılar eğlencenin tadına vardı. Mamak Belediyesi, yaz akşamlarını "Mahallem Şenleniyor" ile renklendirdi. "Mahallem Şenleniyor" etkinliği Mamak Balkiraz Mahallesi'nden başladı. Bir ay boyunca süren şenliklerde her akşam bir mahallede şarkılar türküler söylendi; Ankara oyun havaları ile popüler şarkılarla Mamaklılar stres attı. Eğlenceye ödüllü yarışmalar, çekilişler de eklendi; Mamaklılar eğlenceye doydu. Altınevler, Büyük-Küçük Kayaş, Yeni Bayındır, Gülveren, Akdere, Zirvekent, Abidinpaşa, Kıbrısköy, Ekin, Bostancık, Başak, Boğaziçi, Altıağaç, Karaağaç, Demirlibahçe, Araplar ve Lalahan'da düzenlenen "Mahallem Şenleniyor" şenlikleri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

YAZ AKŞAMLARI RENKLENDİ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Mamaklı hemşerilerimizin yaz günlerini 7'den 70'e en verimli ve en güzel şekilde değerlendirmesi için her gün özel programlar yaptık. Mahalle şenliklerimizle mahallelerimizde birlik beraberlik pekişti, doyasıya eğlence ile yaz akşamları renklendi" dedi.

ŞAHAP GÜRLER'DE 'ZAFER' COŞKUSU

Mamak Belediyesi, Büyük Zafer'in 101'inci yılını Mustafa Yıldızdoğan konseri ile kutluyor. Şahapgürler Pazar Yeri'nde düzenlenecek konser için hazırlıklarını tamamlayan Mamak Belediyesi, Mamaklılara tam anlamıyla bir zafer coşkusu yaşatacak. Mustafa Yıldızdoğan'ın birbirinden güzel eserler seslendireceği gecede Mamaklılar unutulmaz bir akşam yaşayacak. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de yayınladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, "30 Ağustos Zafer Bayramımızı bu sene de hep birlikte büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Şahap Gürler Mahallemizde düzenleyeceğimiz Zafer Bayramı Konserimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Bu vesileyle; kazandığı zaferlerle destan yazmış bir milletin torunları olarak tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Şanlı Zafer Bayramı'nı kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.