Maltepe'deki rüşvet teknik takibe takıldı

CHP'li Maltepe Belediyesi'ndeki rüşvet soruşturması tamamlandı, 21 kişiye 25'er yıla kadar hapis istendi. Rüşvet pazarlığı tapelere yansırken, paraları bölüşen başkan yardımcıları iddianameye örgüt yöneticisi olarak girdi.

Maltepe Belediyesi'ne mayısta düzenlenen rüşvet operasyonunda 22 kişi gözaltına alındı, 5 şüpheli tutuklandı. Belediyedeki rüşvet iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma ise tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 5'i tutuklu 21 şüpheli hakkında, rüşvet karşılığı 21 farklı usulsüz işlem nedeniyle 4 yıldan 25'er yıla kadar hapis cezası istendi. Yasadışı eylemlerden iddianamede 'örgüt lideri' olarak belirtilen Belediye Başkan Yardımcısı Haydar B.'nin bilgisi olduğu, şüpheliler Melih M., Seval K. ve Ferhat I.'nın ise örgüt yöneticisi olduğu bildirildi. İddianamede 7 şüpheli 'örgüt üyesi', 2 şüpheli ise 'yardım eden' suçlamasıyla yer aldı. Şüphelilerin illegal yöntemlerle elde ettikleri paraların kendi aralarında paylaştırdıkları anlatılan iddianamede, suça konu telefon konuşmalarının kayıtlarına da yer verildi.

OTOPARK İÇİN 20 BİN LİRA

Tuncel Ö.'nün hesabına 'Maltepe Belediyesi' açıklamasıyla 20 bin lira havale edildiği belirtilen iddianamede, parayı gönderen kişinin, iş yerinin önündeki otoparkı belediyeden kiraladıktan bir süre sonra görüşmeye çağırıldığı anlatıldı. İş- yeri sahibi M.N.H.'nin aşevi için bağış toplandığı söylenerek, kendisinden ısrarla 20 bin lira istendiğini anlattı. Bazı şüphelilerin, belediyedeki işlemler için başvuran kişilere, 'kolaylık sağlamak' vaadiyle para istediğine de yer verilen iddianamede, tapu devirlerinin harç ödemesi alınmadan, para karşılığı yapıldığı da belirtildi. TRT Haber'in ulaştığı detaylara göre örgütün rüşvet ağındaki eylemlerin tamamından 2 belediye başkan yardımcısı da haberdar. Rüşvet paraları 'borç' ismiyle kodlanıyor. Paralar belediye başkan yardımcıları tarafından örgütün alt kademelerine dağıtılıyor.

Teknik takibe takılan Maltepe Belediye Başkanı'nın dosyası ise ayrıldı, soruşturma sürüyor.

İŞTE O KİRLİ PAZARLIK

H.B. : Emredin başkanım.

A.K.: Şimdi bir arkadaş var ya yukarıda.

H.B.: Evet.

A.K.: Son yasaya takılmış altmış beş metrekareden elli beş metrekareye falan düşmüş on metrekare daha düşmüş.

H.B. : Onuncu ayda değişti ya yönetmelik.

A.K. : Tamam sen yöneticilerle görüş ama bu arkadaş partiden bir arkadaş sana yönlendireceğim. Zaman zaman kendisine iş bitirmesi için ihtiyacımız olabilir.

H.B. : Tamam başkanım.

S.A.: Sana ne oldu bugün 10'mu 20'mi oldu?

T. Ö.: Ne 10u ne 20si ya 7 lira.

S.A.: Niye o kadar az.

S.A.: Bir kapatsana, ben başkan yardımcısına yazacağım fazlaydı çünkü.

T.Ö.: Tamam 3'e böl demiş başkan yardımcısı.