Mahkeme ihmali değil tabelayı gördü

İstanbul Sarıyer'de çocuk parkıyla iç içe olan spor alanında Emir Kağan'ın (9) çenesine barfiks demiri battı. Aile, İBB aleyhine dava açtı. Mahkeme, “15 yaşından küçükler kullanamaz tabelası var” deyip, reddetti.

İstanbul Sarıyer'de 2 yıl önce 9 yaşında olan Emir Kağan Yarıcı, arkadaşlarıyla Hidayetlin Bağı Parkı'nda yetişkinler için yapılan spor alanında oynarken kaza geçirdi. Spor aletinin demiri, çocuğun çenesinin şahdamarına yakın bir noktasına battı.

Küçük Emir'in gözünün ikisinde de çarpmaya bağlı retina yırtılması yaşandı. Anne Özgül Demir, parktaki ışığın yetersiz olduğunu ve spor aletleriyle çocuk parkının iç içe olduğunu öne sürerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 600 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açıldı. Savcılık soruşturması sürerken, İstanbul 12. İdare Mahkemesi tazminat talebini değerlendirdi.

Mahkeme, çocuğun oynadığı alanda '15 yaşından küçük çocukların spor aletlerini kullanması yasaktır' şeklinde tabela bulunduğunu göstererek davayı reddetti. Bir üye olay yerinde keşif yapılmadan ve bilirkişi raporu gelmeden İBB'nin kusurlu bulunmadığı sonucuna varıldığını belirterek karara şerh koydu. İstinaf başvurusunda bulunan aile, olay yerinde keşif yapılmasını istedi.