Mahir Ayabak kimdir, 15 Temmuz darbe girişiminde nasıl şehit oldu? Mahir Ayabak kaç yaşında şehit düştü?

Mahir Ayabak, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecenin en genç şehitleri arasında. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde bir hainin kurşunuyla hayatını kaybeten Mahir Ayabak ile ilgili merak edilenleri bu haberimizde derledik. İşte Mahir Ayabak kimdiri, hayatı ve 15 Temmuz'da yaşadığı olayın detayı...

Mahir Ayabak'ta 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaş arasında yer alıyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecenin en genç şehitlerinden biri olan Mahir Ayabak'ın hayatı merak konusu oldu. Peki Mahir Ayabak kimdir, kaç yaşında ve nasıl şehit oldu?

MAHİR AYABAK KİMDİR?

20 Ağustos 1998 tarihinde dünyaya gelen Mahir Ayabak'ın ablası Gülbeyaz Ayabak, geçtiğimiz yıl kardeşinin 21. yaş gününe özel yaptığı paylaşımla yürekleri dağlamıştı.

17 yaşındayken şehit düşen kardeşinin 21. yaş gününü kutlayan Ayabak, "Senin gibi bir yakışıklıyı, ay yüzlümü bu dünyadan koparan bir hainin kurşunuyla yaralı kalbim" Ifadelerini kullandı.

Henüz 17 yaşındayken hayatını kaybeden Mahir Ayabak, garsonluk yapıyordu. 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında iş yerindeydi.

İşten çıkar çıkmaz işgal altındaki Atatürk Havalimanı'nı kurtarmak için yola çıktı. Mahir ve arkadaşları, darbeci hainlerden birini etkisiz hale getirerek polislere teslim etmişti.

Olay sonrası darbecilerin hedefi oldu, genç yaşta şehit düştü. Annesi, "Vatan için gerekirse diğer çocuğumu da yollarım. Benim oğlum ölmeseydi başkasının oğlu ölecekti." dedi. 17 yaşındaki Mahir Ayabak, Edirnekapı Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.