Mağduriyet iddiasına titiz inceleme

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ üyeliğinden kamudan uzaklaştırılanların itirazları alınmaya başladı. BiMER ve valiliklerdeki komisyonlara yapılan her başvuru titizlikle incelerek bir tek kişinin dahi mağdur olması önlenecek.

FETÖ ile mücadele kapsamında kamudan uzaklaştırmalarla ilgili mağdur oldığunu iddia edenlerin itirazlarını değerlendirme süreci başladı. Başbakanlık bilgi edinme merkezi BİMER’e başvurular devam ederken, yapılan her başvurunun detaylı ve titiz bir incelemeye tabi tutulduğu belirtildi. Başbakanlık müsteşarlığı bünyesinde Ankara’da oluşturulan özel kurul ile illerde valilikler bünyesinde başvurular alınmaya başlandı. Başbakanlığa ve valiliklere yapılan başvurularla ilgili titiz bir inceleme süreci işletiliyor. İtirazlar, Başbakanlık Müsteşarının gözetiminde, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda oluşturulan kurul tarafından inceleniyor. Şikayetçilerin iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığı, ilgili kurumlardan sorularak detaylı bir incelemeye tabi tutulacak. 

SULANDIRILMASINA GEÇİT YOK

Bir haksızlığa yol açılmaması için yapılacak titiz çalışmanın yanısıra şikayetler yoluyla FETÖ ile mücadelenin zayıflatılmasına yol açacak sulandırmalara da izin verilmeyecek. Bu noktada başvuru sahiplerinin ne derece doğru bilgi verdikleri kontrol edilecek. Yanıltıcı bilgilerle “mağdur” rolüne soyunabilecek FETÖ mensuplarına karşı da dikkatli olunacak. Başbakanlık ve bakanlıklar, açığa alma ve ihraç kararlarında belirli somut kriterleri ararken, bazı üniversite yönetimlerinin, görevden uzaklaştırmalarda kişisel hesaplaşmaları ön plana çıkartması AK Parti’de de rahatsızlık yarattı. AK Parti kurmayları, üniversitelerin özerk konumlarını kullanarak böylesi bir tavra giriştiklerine kendilerinin de rastladığını belirterek, bazı üniversitelerde yaşanan bu “keyfi” tutumun, Hükümetin yapmak istediği mücadeleyi toplumda rahatsızlık uyandıracak bir başka boyuta taşıyabileceği uyarısında bulundu.STAR