Maganda pandemisi

Sağlık çalışanlarına yönelik magandalık boyut atladı. İki motosikletli, yol vermedikleri ambulansın önünü kesip ‘hasta var mı' diye kontrol etti.

Ambulansın önünü kesen iki kişi, "Araçta hasta olduğuna inanmıyoruz" diyerek aracın hareket etmesini engelledi. Şoför ise kapıyı açarak hastayı göstermek zorunda kaldı.

İstanbul Kadıköy'de belediyeye ait hasta nakil ambulansının önü motosikletli iki kişi tarafından kesildi. Siren çalarak hastayı yetiştirmeye çalışan ambulans şoförü ile tartışan trafik magandaları "Ambulansta hasta olduğuna inanmıyoruz" dedi.

ÇARESİZÇE KAPIYI AÇTI

O anlar ambulans şoförü tarafından cep telefonuyla kayıt altına alındı. Hareket edemeyen ambulans şoförü aracın yan kapısını açarak içerde bulanan hastayı motosikletli iki kişiye göstermek zorunda kaldı. Hastayı gören iki şüpheli ikna olunca olay yerinden ayrıldı. Ambulans daha sonra hareket ederek hastayı hastaneye götürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis motosiklet sürücüsünün M.T., arkasında oturanın ise E.B. olduğunu tespit etti. E.B., gözaltına alındı, M.T.'nin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

'BUNLARDA İNSANLIK YOK'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olay anının videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak yaşananlara tepki gösterdi. Koca şu ifadeleri kullandı: "Bir motosikletteki iki şahıs ambulansa yol vermemekte direttiler. Hastayı görmek istediler. Sonunda gördüler. İzleyin, bu iki şahısta insanlık göremeyeceksiniz. Yasa peşlerinde."