Maduro'nun hesabı donduruldu... Venezuela'dan Facebook'a ağır suçlama

Venezuela hükümeti Başkan Maduro'nun Facebook hesabını koronavirüs hakkında yanlış bilgi yaymaya karşı politikaları ihlal ettiği gerekçesiyle dondurmuştu. Maduro durumu “Dijital Totalitarizm” olarak tanımladı.

Aksam.com.tr

Venezuela hükümeti Pazar günü Facebook'u, Başkan Nicolas Maduro'nun sayfasınkoronavirüs hakkında yanlış bilgi yaymaya karşı politikaları ihlal ettiği gerekçesiyle 30 gün boyunca dondurmasını sebep göstererek "dijital totalitarizm" ile suçladı.

Aksam.com.tr'nin Reuters'tan aktardığı habere göre, Facebook, bu hafta sonu Reuters'a verdiği demeçte, Maduro'nun, delil olmaksızın hastalığı iyileştirebileceğini iddia ettiği Venezuela yapımı ilaç olan Carvativir'i tanıttığı bir videoyu kaldırdığını söyledi. Facebook, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) şu anda virüsü tedavi edebilecek hiçbir ilacın bulunmadığı yönündeki rehberliği takip ettiğini söyledi.

Venezuela'nın enformasyon bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, Facebook'un "salgınla mücadeleye yönelik içerik" peşinde koştuğunu söyledi ve Carvativir'i "ulusal üretim ve mühendisliğin" harikası olarak tanımladı.