Madencinin kaderi yer altında yazılıyor

Amasra'daki faciadan sonra çıkan yangını söndürme çalışmalarında yer alan işçilerden Muhammet Gürgen, “Kalbimiz acıyor. Bunları yaşamayan bilmez. Bizim kaderimiz yer altında. Kelle koltukta yaşıyoruz” dedi.

Amasra'daki maden ocağında patlama sonrası çıkan yangınla mücadele eden ve hava akışının kesilmesi için beton dökme çalışmalarına katılan işçilerden 14 yıllık madenci Muhammet Gürgen (39), "Gerçekten kelle koltukta ekmeğimizin peşindeyiz" dedi. 30 işçinin öldüğü 2010'daki Karadon maden faciasında da görev aldığını belirten Gürgen, "İkincisi Soma faciası, üçüncüsü bu. Keşke olmasaydı. Madencilik zor bir meslek, anlatılmaz. Bizim ekmeğimiz yer altındaymış. Allah bize bunu nasip etti. Nesilden nesile bu işi devam ettirmeye çalışacağız. Zonguldak'ın ekmeği bu. Babam da maden emeklisiydi" dedi.

KALBİMİZ ACI İÇİNDE

Gürgen şöyle devam etti: "Yanındaki arkadaşın ölüyor. Sen yine işin ucundan devam etmeye çalışıyorsun. Kalbimiz acı içinde. Ölen arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlara ise sabırlar versin. Biliyorum, çok acı. Birinin düğünü varmış, birinin çocuğu olacakmış. Bunlar anlatılmaz, yaşamayan bilmez. Bizim kaderimiz yer altındaymış, ekmeğimizin peşinde devam edeceğiz."