Maden patlamasında 25 gözaltı kararı

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra maden ocağında 14 Ekim'de meydana gelen grizu patlaması sonucu 41 işçi hayatını kaybetmesine ilişkin 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra maden ocağında 14 Ekim'de eksi 300 kotunda grizu patlaması sonucu 41 işçi hayatını kaybetmesine ilişkin 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden aralarında Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de olduğu 22'si gözaltına alındı. Öte yandan maden kazası sonrası başlayan yangının ise henüz sönmediği belirtildi.

Maden ocağına görevliler dışında kimse alınmıyor. Ocağa giriş-çıkış savcılık kontrolünde sağlanıyor.

OCAKTA İNCELEME

Bu arada TBMM Amasra'daki Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, kazanın nedenlerinin belirlenmesinde ve araştırılmasında siyaset üstü ve objektif değerlerle hareket edeceklerini söyledi. Yıldız, "Amasra'da madenin bulunduğu yere gideceğiz. Bir kısım madenleri, özellikle taş kömürüyle alakalı madenleri yerinde inceleyeceğiz. Hem kamu kurum ve kuruluşları, bağlı, ilgili ve ilişkili bütün kuruluşlarla toplanacağız. Onları davet edeceğiz, komisyonda dinleyeceğiz" diye konuştu. Yıldız, yaklaşık 3 aylık çalışma yürüteceklerini, gerekirse 1 aylık ek süre isteyeceklerini ifade etti.