Madalyaların pazara düşmesi rahatsız edici

AKŞAM’ın gündeme getirdiği ecdat yadigârı İstiklal madalyalarının satılmasının önüne geçmek için Kültür Bakanlığı harekete geçiyor! Bakan Kurtulmuş: Bu durum kabul edilemez!

Emin PAZARCI

Ecdat yadigârı İstiklal Madalyalarının müzayede ve internet üzerinde satışa çıkarılmasını AKŞAM gündeme getirmişti. Haberlerde Kurtuluş Savaşı kahramanlarına verilen İstiklal madalyaları ve Beratları müzayedeler ve internet üzerinden bin TL ila 15 bin lira arasında alıcı bulduğu kamuoyuna duyuruldu. Ankara’da hafta sonu gerçekleştirilen müzayede de ise bir istiklal madalyası 900 liraya açık artırılmaya çıkartıldı.   

AKŞAM’A TEŞEKKÜR... 

Haberler üzerine değerlendirme yapan Bakan Numan Kurtulmuş yasal düzenleme yapılacağını belirterek, “Bu madalyaların pazara düşmesi rahatsızlık verici bir durum. Duyunca bile insanın tüyleri diken diken oluyor. Bu durum kabul edilebilir gibi değil. Bu madalyalarının manevi değeri hepimiz açısından oldukça yüksek. O yüzden milletçe hepimizi rahatsız eden bir durumla karşı karşıyayız. AKŞAM Gazetesi’ne uyarılarından dolayı teşekkür ederim. Biz bu konuda bakanlık olarak bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Belli ki bu konuda yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak gereken adımları atacağız” dedi.