Lübnan'da (Beyrut) patlama meydana geldi! Lübnan nerede?

Lübnan'ın başkenti Beyrut son dakika patlama haberi ile gündeme geldi. Nüfusu 1,5 milyonun üzerinde olan Lübnan Beyrut'ta büyük bir patlama gerçekleşti. Patlamada ciddi hasarın oluştuğu ve tüm şehirlerde hissedildiği bildirildi. Lübnan resmi haber ajansı, Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda yangın çıktığını duyurdu. Peki, Lübnan nerede?

Lübnan’nın başkenti Beyrut’ta büyük bir patlama meydana geldi. Beyrut'ta eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın henüz neyden kaynaklandığı bilinmiyorken patlamada ciddi hasar oluştuğu bildirildi. Beyrut’ta gerçekleşen patlama birçok çevre şehirden hissedildi.

LÜBNAN’DA ŞİDDETLİ PATLAMA

Lübnan'daki Beyrut Limanı yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi.

Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar oluşurken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Patlamadan hükümet binası da zarar gördü.

Hariri'nin sağlık durumunun iyi olduğu ve olayı takip ettiği belirtildi.

Lübnan resmi haber ajansı, Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda yangın çıktığını duyurdu.

LÜBNAN NEREDE?

Ortadoğu'da bulunan Lübnan Akdeniz'in doğu kıyısında yer alır. Aynı zamanda Suriye'nin batı sınırında olan Lübnan'ın diğer sınır komşusu İsrail'dir. Lübnan'ın Ürdün'le kara sınırı olmasa da bu iki ülke birbirine oldukça yakındır.

BEYRUT NEREDE?

Lübnan’ın başkenti olan Beyrut, Asya kıtası içerisinde yer almaktadır. Orta Doğu’da bulunan şehir, Akdeniz kıyılarında konumlanır. Beyrut bir yarımadadan oluşmaktadır. Şehir, liman ve limanın arkasına yaslanan dağlar boyunca gelişmiştir.